Ποιότητα προϊόντων παγωτού από την εταιρεία ΝΕΟΓΑΛ Α.Ε και εφαρμοζόμενο σύστημα διασφάλισης ποιότητας για την υγειά του καταναλωτή

Καραφυλλίδου, Σωτηρία (2011) Ποιότητα προϊόντων παγωτού από την εταιρεία ΝΕΟΓΑΛ Α.Ε και εφαρμοζόμενο σύστημα διασφάλισης ποιότητας για την υγειά του καταναλωτή. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap9_2011.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (671kB)

Abstract

Η βιομηχανία γάλακτος ΝΕΟΓΑΛ Α.Ε, ιδρύθηκε το 1964 στη Δράμα από έναν συνεταιρισμό κτηνοτρόφων, με σκοπό την επεξεργασία και τη διάθεση του γάλακτος τους. Στα επόμενα χρόνια, υπήρξε συμμετοχή και από άλλους συνεταιρισμούς μέσω της Ένωσης γαλακτοκομικών συνεταιρισμών Δράμας-Καβάλας, όπου στη συνέχεια πέρασε στην ιδιοκτησία τους. Περίπου 35 χρόνια μετά η ΝΕΟΓΑΛ Α.Ε άρχισε να κατακτά ένα μεγάλο μερίδιο στην αγορά, βοηθώντας την να εκσυγχρονίσει της εγκαταστάσεις της, να προσφέρει εργασία σε ένα σημαντικό αριθμό ανθρώπων αλλά και να αναβαθμίζει συνεχώς την ποιότητα των προϊόντων της. Σήμερα έχοντας στη διάθεσή της μια τεράστια έκταση η οποία περιλαμβάνει εγκαταστάσεις διοίκησης, παραγωγής προϊόντων, ελέγχου των προϊόντων, συνεργείο και βιολογικό καθαρισμό, έχει καταφέρει να επεξεργάζεται ικανοποιητικές ποσότητες γάλακτος το οποίο προέρχεται από παραγωγούς αγελαδινού, πρόβειου και γίδινου γάλακτος. Οι ποσότητες αυτές προέρχονται από τους Νομούς Δράμας, Καβάλας και Έβρου Τα προϊόντα που παράγει είναι: γάλα παστεριωμένο νωπής κατανάλωσης 3.5, 1.5, και 0% λιπαρά, σοκολατούχο γάλα, γιαούρτη παραδοσιακού τύπου (αγελαδινό και πρόβειο), επιδόρπια γιαούρτης, βούτυρο, κρέμα γάλακτος, κασέρι, φέτα και φυσικά παγωτό. Με την ποικιλία των προϊόντων αυτών καλύπτονται περιοχές των Νομών Δράμας, Καβάλας, Έβρου και σε μικρότερες ποσότητες περιοχές των Νομών Αττικής, Θεσσαλονίκης, αλλά και Κρήτης.

Item Type: Thesis (BSc)
Uncontrolled Keywords: Υγειονομικός έλεγχος, HACCP, Βιολογικοί κίνδυνοι, Γίδινο γάλα, Προστασία καταναλωτή, Παστερίωση, ISO 22000
Subjects: Γ > Γαλακτοκομικά προϊόντα - Βιομηχανία και εμπόριο
Κ > Καταναλωτές - Προστασία - Δίκαιο και νομοθεσία
Π > Ποιοτικός έλεγχος
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 09 Mar 2015 08:16
Last Modified: 01 Apr 2015 09:45
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/480

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top