Το αυγό στην Ελλάδα - παραγωγή σήμανση και εμπορία

Γιαννούτσος, Κωνσταντίνος (2011) Το αυγό στην Ελλάδα - παραγωγή σήμανση και εμπορία. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap71_2011.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (2MB)

Abstract

Σκοπός της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι η παρουσίαση της πορείας του αυγού στην Ελλάδα μέσα από τεχνολογική και οικονομική σκοπιά. Ο τομέας της πτηνοτροφίας όσων αφορά την παραγωγή αυγών, αλλά και κρέατος, αναπτύσσεται ραγδαία με την πάροδο του χρόνου και συνεισφέρει ενεργά την οικονομία της χώρας. Στην ανάπτυξη του αυγοπαραγωγικού τομέα έχει συνεισφέρει σημαντικά η ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας που επιτρέπει την δημιουργία μεγάλων και αυτοματοποιημένων παραγωγικών μονάδων. Επίσης με τα άλματα προόδου που έχουν σημειωθεί στον τομέα της γενετικής μηχανικής είναι πλέον δυνατή η δημιουργία νέων και παραγωγικών ειδών όρνιθας που διαρκώς βελτιώνονται εξαλείφοντας τα ανεπιθύμητα χαρακτηριστικά, με τελικό στόχο την μεγιστοποίηση της παραγωγής, τόσο ποσοτικά αλλά και ποιοτικά. Τέλος δίδεται μια εικόνα της κατάστασης που επικρατεί στην ελληνική βιομηχανία παραγωγής αυγού και παρουσιάζονται ορισμένες προτάσεις με σκοπό την βελτίωση και ανάπτυξη της.

Item Type: Thesis (BSc)
Uncontrolled Keywords: Γενετική μηχανική, Αυγοπαραγωγικος τομέας, Όρνιθα, Κρεατοπαραγωγή, Ασπρη υποφυλη Leghorn, Καφέ υποφυλή Leghorn, Μυκητοσπόρια, Τοξικές ουσίες, Ασπράδι, Κρόκος (αυγού), Προστασία καταναλωτή
Subjects: Κ > Καταναλωτές - Προστασία
Π > Πτηνοτροφία
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 09 Mar 2015 07:38
Last Modified: 13 Oct 2015 08:21
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/472

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top