Διαχείριση πληροφοριών και εμπιστοσύνη σε καταστάσεις κινδύνου. Μια συγκριτική ποιοτική ανάλυση του ιού Α/Η1Ν1.

Γιάννου, Όλγα (2011) Διαχείριση πληροφοριών και εμπιστοσύνη σε καταστάσεις κινδύνου. Μια συγκριτική ποιοτική ανάλυση του ιού Α/Η1Ν1. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap52_2011.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (2MB)

Abstract

Πληροφορίες είναι ένα σύνολο δεδομένων τα οποία βγάζουν κάποια νοήματα, κοινά σε όλους τους αποδέκτες. Οι πληροφορίες είναι βασική προϋπόθεση για την επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων. Σκοπός της εργασίας αυτής είναι η αποτύπωση των διαδικασιών και των ενεργειών που κάνουμε για να διαχειριστούμε τις ανάλογες πληροφορίες σε περιπτώσεις κινδύνου. Η πληροφόρηση είναι πολύτιμη και η σημασία αυτής γίνεται πιο εύκολα αντιληπτή στην περίπτωση μιας κατάστασης κατά την οποία η ανθρωπότητα απειλείται από κάποιον κίνδυνο. Η έγκαιρη και διαφανής διάδοση των πληροφοριών κινητοποιεί τους αρμόδιους φορείς. Οι εθνικές αρχές, οι διεθνείς οργανισμοί, ο πληγέντας πληθυσμός, οι ανθρωπιστικές οργανώσεις, καθώς και τα μέσα επικοινωνίας απαιτούν δεδομένα και στοιχεία για την κατάσταση, δηλαδή πληροφορίες. Οι παραπάνω ενδιαφερόμενοι εξαρτώνται από αυτές τις πληροφορίες για τον προσανατολισμό του έργου τους. Η διαχείριση των πληροφοριών σε κατάσταση κινδύνου έχει ως στόχο να αποφευχθεί ή να βελτιωθεί ο αντίκτυπος των καταστροφών ως αποτέλεσμα των κινδύνων. Στη συνέχεια της εργασίας γίνεται μια εκτενή αναφορά για τη διαχείριση των πληροφοριών στον τομέα της υγείας. Κατά τη διαχείριση πληροφοριών υγείας, οι δραστηριότητες είναι: καταγραφή και οργάνωση, αποθήκευση και ανάκληση, επικοινωνία και ανταλλαγή ή πρόσβαση, επεξεργασία και αυτοματοποίηση, διάγνωση και λήψη αποφάσεων, θεραπεία και έλεγχος εκπαίδευση και έρευνα και ανάπτυξη.

Item Type: Thesis (BSc)
Uncontrolled Keywords: Διάγνωση ασθενειών, ιός Η1Ν1, Συμπτώματα, Θεραπεία, Αντιϊκά φάρμακα
Subjects: Υ > Υγεία και υγιεινή
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 09 Mar 2015 07:30
Last Modified: 13 Oct 2015 07:14
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/470

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top