Νοσήματα που σχετίζονται με το αναπαραγωγικό σύστημα των χοίρων

Μπαρμπαγιάννη, Νικολία and Οικονόμου, Παναγιώτης (2005) Νοσήματα που σχετίζονται με το αναπαραγωγικό σύστημα των χοίρων. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
zp6_2005.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (3MB)

Abstract

Η αναπαραγωγική μορφή της νόσου του Aujeszky, η Γρίππη του χοίρου, το Αναπνευστικό και Αναπαραγωγικό Σύνδρομο του Χοίρου (το νέο λοιμώδες νόσημα του χοίρου), η λεπτοσπείρωση, οι μυκοτοξικώσεις που οφείλονται στη δράση μυκήτων, η παρβοΐωση και η χλαμυδίαση, αποτελούν τα κυριότερα νοσήματα του αναπαραγωγικού συστήματος των χοίρων, με μεγάλη οικονομική σημασία για τη σύγχρονη χοιροτροφία. Η επιτυχής αντιμετώπιση των νοσημάτων αυτών, βασίζεται στην υιοθέτηση των αρχών της κτηνιατρικής διαχείρισης σε επίπεδο εκτροφής, οι οποίες συνίστανται στην πιστή εφαρμογή των κατάλληλων, κατά περίπτωση, προγραμμάτων εξυγίανσης, εμβολιασμού και μεταφύλαξης έλεγχος των νοσολογικών προβλημάτων μετά την εμφάνιση των πρώτων κλινικών περιστατικών. Στην εργασία αυτή, παρουσιάζονται ορισμένα γενικά στοιχεία που αφορούν τα παραπάνω νοσήματα, εμπλουτισμένα με νεότερα δεδομένα, που αφορούν τα παραπάνω νοσήματα και αναλύεται η σημερινή διάσταση του προβλήματος στη χώρα μας. Τέλος, δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στα απαραίτητα μέτρα που πρέπει να εφαρμοστούν από τους Έλληνες κτηνιάτρους και χοιροτρόφους, με στόχο τον έλεγχο και την αντιμετώπιση των νοσημάτων αυτών.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Παπάτσας Ιωάννης
Uncontrolled Keywords: Νοσήματα χοίρων, Γρίπη χοίρου, Παρβοΐωση, Λεπτοσπείρωση, Νόσος Aujeszky, Αναπαραγωγικό και αναπνευστικό σύνδρομο του χοίρου
Subjects: Ζ > Ζώα - Ασθένειες
Ζ > Ζωική αναπαραγωγή
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Ζωϊκής Παραγωγής (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 09 Mar 2015 07:20
Last Modified: 01 Apr 2015 11:28
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/468

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top