Η παραγωγή και εμπορία των γαλακτοκομικών προϊόντων: η περίπτωση του Νομού Φλώρινας

Φωτιάδης, Γεώργιος (2010) Η παραγωγή και εμπορία των γαλακτοκομικών προϊόντων: η περίπτωση του Νομού Φλώρινας. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap16_2010.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (4MB)

Abstract

Το γάλα και τα παράγωγά του χρησιμοποιούνταν από τα πανάρχαια χρόνια για τη διατροφή του ανθρώπου. Αυτά μπορούσαν να προέρχονται από κάθε είδος ζώου, που ήταν χρήσιμο για τις καθημερινές του ανάγκες. Τα κυριότερα παράγωγα του γάλακτος, πολλά από τα οποία είναι καινούρια, δημιουργήθηκαν όχι μόνο για τις διατροφικές τους αξίες, αλλά και για την κάθε είδους ευχαρίστηση των καταναλωτών. Σήμερα κυκλοφορούν και διακινούνται αρκετά που ικανοποιούν τις απαιτήσεις των πελατών στην καθημερινότητά τους. Αποτελεί από τις πληρέστερες τροφές σε βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Δεν περιέχει συντηρητικά και χρωστικές ουσίες επιβλαβείς για την υγεία. Το γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι ένας σημαντικός οικονομικός παράγοντας όσον αφορά μια χώρα όπως η Ελλάδα και, κυρίως, ένα Νομό, όπως αυτός της Φλώρινας, ο οποίος είναι ιδιαίτερα γεωργοκτηνοτροφικός. Ο Νομός Φλώρινας συνειδητοποιώντας αυτές τις νέες προκλήσεις και δυναμικές που αναπτύσσονται στην αγορά αρχίζει να πραγματοποιεί τις σκέψεις που υπάρχουν για μια τοπική βιομηχανία γάλακτος με πρωτοπόρο την ΕΑΣ Αμυνταίου, σύμφωνα με έρευνα αγοράς την οποία πραγματοποίησε το τμήμα ΕΠΕΑΠ του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας στην ευρύτερη περιοχή του νομού. Ο στόχος της εργασίας είναι να καταγραφεί και να αναλυθεί η παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων στο Ν. Φλώρινας. Προς τούτο χρησιμοποιήθηκαν στοιχεία ΕΣΥΕ,ΕΛΟΓΑΚ και διάφορες άλλες πηγές που αναφέρονται στη βιβλιογραφική ανασκόπηση

Item Type: Thesis (BSc)
Uncontrolled Keywords: Συνεταιριστικές γαλακτοβιομηχανίες, Προϊόντα γάλακτος, Φυσικές ιδιότητες του γάλακτος
Subjects: Γ > Γαλακτοκομικά προϊόντα - Βιομηχανία και εμπόριο
Γ > Γαλακτοκομική μικροβιολογία
Π > Ποιοτικός έλεγχος
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 08 Mar 2015 16:34
Last Modified: 08 Nov 2015 15:02
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/458

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top