Παραγωγή οίνου στη Δράμα

Τσιμπλικίδου, Σοφία (2010) Παραγωγή οίνου στη Δράμα. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap87_2010.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (10MB)

Abstract

Κατά την αρχαιότητα η Δράμα ήταν ένα σημαντικό κέντρο της Διονυσιακής λατρείας και έφερε το όνομα "Ηδωνίδα Γη". Η παράδοση αυτή, σε συνδυασμό με τη γεωγραφική και κλιματολογική θέση της στην πεδιάδα που περικλείεται από τα όρη Παγγαίο και Φαλακρό προσφέρει τις ιδανικότερες συνθήκες για την καλλιέργεια αμπελώνων και την παραγωγή οίνου υψηλής ποιότητας. Ο συνδυασμός του υψομέτρου, με το ήπιο κλίμα, την ηλιοφάνεια και την υψηλή ποιότητα του χώματος δίδει στο κρασί της Δράμας ένα ξεχωριστό χαρακτήρα και προσωπικότητα. Στο νομό της Δράμας καλλιεργούνται μια σειρά από γηγενείς και ξενικές ποικιλίες σταφυλιών. Οι κυριότερες ελληνικές ποικιλίες είναι το Ασύρτικο, το Αθήρι, ο Ροδίτης και το Λημνιό, ελληνικές ποικιλίες που διακρίνονται για το ξεχωριστό άρωμα και τη γεύση τους. Καλλιεργούνται ακόμη ξενικές ποικιλίες, οι έγχρωμες Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot και οι λευκές Sauvignon blanc και Chardonnay οι οποίες είναι διεθνώς αναγνωρισμένες για την γεμάτη, φρουτώδη γεύση τους, το πλούσιο άρωμά τους, την εξαίρετη μετά την πόση αίσθηση που προσφέρουν και έχουν κερδίσει εκατομμύρια καταναλωτές σε ολόκληρο τον κόσμο.

Item Type: Thesis (BSc)
Uncontrolled Keywords: Έγχρωνες οινοποιήσιμες ποικιλές, Μεταζυμωτική επεξεργασία, Αλκοολική ζύμωση, Μηλογαλακτική ζύμωση
Subjects: Α > Αμπελοκαλλιέργεια
Ο > Οινοποιεία
Ο > Οίνος και οινοποιία
Π > Ποιοτικές προδιαγραφές
Σ > Σταφύλια
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 08 Mar 2015 16:21
Last Modified: 08 Mar 2015 16:21
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/456

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top