Παραγωγή προϊόντων προστιθέμενης αξίας μέσω ενός ολοκληρωμένου συστήματος αξιοποίησης αποβλήτων οινοποιείου.

Τζαμπάζης, Βασίλειος (2010) Παραγωγή προϊόντων προστιθέμενης αξίας μέσω ενός ολοκληρωμένου συστήματος αξιοποίησης αποβλήτων οινοποιείου. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap26_2010.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (3MB)

Abstract

Στην πτυχιακή εργασία, γίνεται μια σύντομη προσπάθεια αναφοράς στην υπάρχουσα κατάσταση στον τομέα της οινοποίησης στην Ελλάδα και γίνονται κάποιες προτάσεις διαφόρων μεθόδων που θα μπορούσαν να ακολουθήσουν οι εταιρίες παραγωγής οίνου, ώστε να αξιοποιήσουν στο μέγιστο βαθμό όλα τα παραπροϊόντα τους χωρίς να επιβαρύνουν το περιβάλλον. Στην αρχή γίνεται μια αναφορά στην διαδικασία επεξεργασίας των αποβλήτων, όχι μόνο στον τομέα των τροφίμων αλλά γενικά σε όλους τους τομείς της βιομηχανίας. Ακολούθως γίνεται αναφορά στην πρώτη ύλη που χρησιμοποιούν για την παραγωγή του κρασιού, το σταφύλι, σε όλο το φάσμα της παραγωγής του, από το χωράφι μέχρι την συγκομιδή και στην συνέχεια παρατίθεται οι διαδικασίες που ακολουθούνται στο οινοποιείο μέχρι να φτάσει στο τελικό προϊόν, το κρασί. Τέλος, αναφέρονται όλες εκείνες οι προτάσεις αξιοποίησης των αποβλήτων της παραγωγής οίνου, οι οποίες μπορούν να δώσουν λύση στο πρόβλημα που δημιουργείται από την απόρριψη τους απλώς σε χώρους υγειονομικής ταφής απορριμμάτων.

Item Type: Thesis (BSc)
Uncontrolled Keywords: Αξιοποίηση αποβλήτων, Πρόγραμμα DIONYSOS, Ιχθυοτροφές, Βυρσοδεψία, Ιατρική Μικροβιολογία, Χρωστικες ουσίες
Subjects: Α > Απόβλητα
Ο > Οίνος και οινοποιία
Σ > Σταφύλια
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 08 Mar 2015 10:33
Last Modified: 06 Nov 2015 11:19
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/445

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top