Δημόσια Επιχείρηση ηλεκτρισμού (Δ.Ε.Η ): τα περιβαλλοντικά προβλήματα στο Νομό Κοζάνης

Σπυρίδης, Γεώργιος (2010) Δημόσια Επιχείρηση ηλεκτρισμού (Δ.Ε.Η ): τα περιβαλλοντικά προβλήματα στο Νομό Κοζάνης. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap88_2010.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (7MB)

Abstract

Κύριο θέμα της εργασίας είναι τα περιβαλλοντικά προβλήματα που δημιουργούνται από τη ΔΕΗ στο Νομό Κοζάνης. Η συνεχώς αυξανόμενη επιθυμία του ανθρώπου για εύρεση ενέργειας σε συνδυασμό με την ραγδαία αύξηση της τεχνολογίας έχουν συμβάλλει σημαντικά στη ρύπανση του πλανήτη. Στην παρούσα εργασία γίνεται λεπτομερής αναφορά στους αέριους ρύπους, στα προβλήματα που δημιουργούν στο περιβάλλον και στην ανθρώπινη υγεία. Παρόμοια είναι και τα προβλήματα που βιώνουν καθημερινά οι κάτοικοι του Νομού Κοζάνης και όπως θα διαπιστώσουμε στις παρακάτω σελίδες, η ρύπανση που προκαλείται γίνεται αντιληπτή δια γυμνού οφθαλμού. Μεγαλύτερη απειλή για το Νομό, είναι η λειτουργία των λιγνιτορυχείων και η μη τήρηση αντιρυπαντικών μέτρων από πλευράς ΔΕΗ. Σημαντικό κομμάτι της εργασίας αποτελούν οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Ειδική αναφορά γίνεται στα πλεονεκτήματά τους και στις θέσεις εργασίας που προσφέρει η κάθε μία από αυτές.

Item Type: Thesis (BSc)
Uncontrolled Keywords: Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, Λιγνίτης, Ρύπανση περιβάλλοντος και υδάτων, Μορφές ρύπανσης
Subjects: Η > Ηλεκτρική ενέργεια - Περιβαλλοντικές απόψεις
Π > Περιβάλλον - Μόλυνση
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 08 Mar 2015 10:19
Last Modified: 06 Nov 2015 08:52
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/443

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top