Ποιότητα υλών ζαχαροπλαστικής και αρτοποιϊας και εφαρμοζόμενο σύστημα διασφάλισης ποιότητας για την υγεία και ασφάλεια του καταναλωτή

Σκαφίδα, Ευαγγελία (2010) Ποιότητα υλών ζαχαροπλαστικής και αρτοποιϊας και εφαρμοζόμενο σύστημα διασφάλισης ποιότητας για την υγεία και ασφάλεια του καταναλωτή. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap83_2010.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (4MB)

Abstract

Η εταιρεία ΚΡΕΝΤΙΝ ΕΛΛΑΣ Α.Ε. ιδρύθηκε το 1968 από τον όμιλο εταιρειών ΜΠΕΡΤΖΕΛΕΤΟΣ σε συνεργασία με τη Δανέζικη εταιρεία Palsgaard Industri A/S. Και οι δύο έχουν ξεχωριστή παράδοση στο χώρο τις ζαχαροπλαστικής και της αρτοποιίας που χρονολογείται από τις αρχές του αιώνα. Σκοπός της ιδρύσεως της εταιρείας ήταν η παραγωγή στην Ελλάδα των υψηλής τεχνολογίας υλών ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας της FABRIKEN CREDIN V/SCHOU FONDET, με τη συμβολή και την τεχνική καθοδήγηση της τελευταίας. Η FABRIKEN CREDIN V/SCHOU FONDET ιδρύθηκε το 1950 και ανήκει στον όμιλο εταιρειών Palsgaard Industri A/S, που ιδρύθηκε και αυτό το 1918, από τον Ε. Schou, χημικό τροφίμων. Αυτός πρώτος ανακάλυψε τον γαλακτωματοποιητή και την μέθοδο να φτιάχνει από το νερό, το γάλα και τα φυτικά λιπαρά, μαργαρίνη. Έτσι, έθεσε τα θεμέλια της βιομηχανίας παραγωγής μαργαρίνης στη Δανία και σε ολόκληρο τον κόσμο. Ο E. Schou άρχισε την παραγωγή γαλακτωματοποιητών σε ένα μικρό εργοστάσιο που έκτισε μέσα στο PALSAGAARD και αργότερα δημιούργησε ξεχωριστές εταιρείες οι οποίες χρησιμοποίησαν τους γαλακτωματοποιητές σε συγκεκριμένους τομείς, όπως ο τομέας «bakery» (αρτοποιία – ζαχαροπλαστική), ο τομέας μαργαρίνης, παγωτών, μαγιονέζας, καλλυντικών κ.α. Η FABRIKEN CREDIN V/SCHOU FONDET είναι η εταιρεία εκείνη του PALSGAARD INDUSTRI A/S, που ασχολείται με τον τομέα του «bakery».

Item Type: Thesis (BSc)
Uncontrolled Keywords: FABRIKEN CREDIN V/SCHOU FONDET, ΚΡΕΝΤΙΝ ΕΛΛΑΣ Α.Ε., ISO 9001:2000, ISO – 22000:2005, Διασφάλιση ποϊότητας, HACCP, Προστασία καταναλωτή, Ορθή Βιομηχανική Πρακτική (GMP)
Subjects: Β > Βιολογικά προϊόντα
Π > Ποιοτικός έλεγχος
Ζ > Ζαχαροπλαστική
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 08 Mar 2015 10:12
Last Modified: 11 Mar 2015 09:04
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/442

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top