Καταγραφή και αξιολόγηση των ποιοτικών παραμέτρων στα κονσερβοποιημένα προϊόντα ντομάτας στο εργοστάσιο Δ. Νομικός

Σαγιάννη, Αναστασία (2010) Καταγραφή και αξιολόγηση των ποιοτικών παραμέτρων στα κονσερβοποιημένα προϊόντα ντομάτας στο εργοστάσιο Δ. Νομικός. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap21_2010.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (13MB)

Abstract

Η επιχείρηση Δ. ΝΟΜΙΚΟΣ (Copais), αυτήν την περίοδο είναι ο μεγαλύτερος παρασκευαστής προϊόντων τομάτας στην Ελλάδα. Καμία πρόσθετη ουσία και κανένα συντηρητικό δεν χρησιμοποιούνται στην επεξεργασία των τοματών. Το κιτρικό οξύ χρησιμοποιείται ως ρυθμιστής του pH το οποίο είναι απαιτούμενο. Στο πρώτο κεφάλαιο της παρούσα εργασίας καταγράφονται τα στοιχεία καλλιέργειας της ντομάτας (προέλευση, καλλιέργεια, συγκομιδή, λίπανση κ.α.) Στο δεύτερο μέρος παρατίθεται το διάγραμμα της παραγωγικής διαδικασίας και οι παράμετροι ποιότητας(παραγωγή τοματοπολτού και κύβων). Στο τρίτο κεφάλαιο περιγράφεται η διαδικασία του ποιοτικού ελέγχου και στη συνέχεια το πώς αξιολογούνται οι ποιοτικές προδιαγραφές και εξάγονται τα συμπεράσματα της έρευνας.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Τσακίρης Ιωάννης
Uncontrolled Keywords: Καλλιέργεια τομάτας, Τοματοπολτός θερμής και ψυχρής θραύσης, Χυμός τομάτας, Βιομηχανική ντομάτα, Βακτηριακός καρκίνος, Κλαδοσπορίωση, HACCP, Προστασία καταναλωτή
Subjects: Κ > Κονσερβοποίηση - Βιομηχανία και εμπόριο
Π > Ποιοτικός έλεγχος
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 08 Mar 2015 09:55
Last Modified: 05 Nov 2015 11:33
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/440

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top