Ποιοτικός έλεγχος εμβολίων

Πολυχρόνου, Ελένη (2010) Ποιοτικός έλεγχος εμβολίων. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap84_2010.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (6MB)

Abstract

Η συγκεκριμένη εργασία αναφέρεται στον ποιοτικό έλεγχο εμβολίων καθώς και στις γενικές και αναλυτικές προβλέψεις για την παραγωγή τους. Γίνεται αναφορά σε ελέγχους που πρέπει να ανταποκρίνονται τα εμβόλια για να χαρακτηριστούν καθαρά και έτοιμα για χρήση, στον τρόπο διατήρησης τους καθώς και στα αναγραφόμενα στοιχεία που πρέπει να αναφέρει η επιγραφή τους. Στην εργασία παρουσιάζεται σαν παράδειγμα ποιοτικού ελέγχου το τετανικό εμβόλιο βάση του οποίου θα εξετάσουμε τους ελέγχους καθαρότητας του, την τεχνική του εμβολίου και τις οδηγίες για την χρήση του. Ακολουθούν οι γενικές προβλέψεις για την παραγωγή του, οι έλεγχοι καθαρότητας του, τα στοιχειά που πρέπει να αναγράφονται στην επιγραφή του για να θεωρηθεί κατάλληλο για χρήση, οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται για τον προσδιορισμό του καθώς και οι δείκτες καταλληλότητας για ποσοτικούς προσδιορισμούς . Επίσης αναλύονται οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται για πειραματική επιμόλυνση σε ινδικά χοιρίδια, οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται σε λευκούς μύες και οι μέθοδοι για τον προσδιορισμό των αντισωμάτων οι οποίοι πραγματοποιούνται με την ELISA. Γίνεται αναφορά στην καταγωγή της ELISA, στις εφαρμογές της, στους τύπους της, στα είδη της και στα χαρακτηριστικά της.

Item Type: Thesis (BSc)
Uncontrolled Keywords: Παραγωγή εμβολίων, Ενδοτοξίνες, Τεστ ELISA, Τεστ LAL, Προσδιορισμός αντισωμάτων, Φωτόμετρο, Ανώμαλη τοξικότητα, Βιολογικοί δείκτες αποστείρωσης, Λυοφιλοποιημένα εμβόλια
Subjects: Ι > Ιατρικά εργαστήρια
Π > Ποιοτικές προδιαγραφές
Υ > Υγειονομική πολιτική
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 08 Mar 2015 09:44
Last Modified: 18 May 2018 07:23
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/439

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top