Παραγωγή και ποιότητα οίνων της αμπελουργικής ζώνης Φλώρινας

Νικολαϊδου, Σοφία (2010) Παραγωγή και ποιότητα οίνων της αμπελουργικής ζώνης Φλώρινας. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap36_2010.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (4MB)

Abstract

Με την παρούσα εργασία επιχειρείται παρουσίαση της παραγωγής και της ποιότητας των οίνων που παράγονται στην αμπελουργική ζώνη του νομού Φλώρινας. Αυτό πραγματοποιείται με την κατ’ αρχήν αναφορά πληροφοριακών στοιχείων για την υφιστάμενη κατάσταση και τη νομοθεσία που διέπει την αμπελουργία, ενώ στο κυρίως θέμα αναφέρονται αναλυτικά στο κάθε κεφάλαιο οι προσυλλεκτικοί παράγοντες που επηρεάζουν την ποιότητα του κρασιού αλλά και οι προκαταρκτικές διαδικασίες που απαιτούνται για την επεξεργασία του. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην βιομηχανική αλλά και την παραδοσιακή επεξεργασία του κρασιού καθώς και στο προϊόν που προηγείται της παραγωγής του δηλαδή το γλεύκος (μούστος). Στη συνέχεια της εργασίας αναφέρονται τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των παραγόμενων οίνων και ο ποιοτικός έλεγχος που υπόκεινται. Στο τελευταίο κομμάτι της εργασίας παρουσιάζονται στοιχεία για την νοθεία των ερυθρών κρασιών αλλά και τις ευεργετικές τους επιδράσεις στην υγεία του ανθρώπου. Η εργασία ολοκληρώνεται με την παρουσίαση της βιβλιογραφίας που χρησιμοποιήθηκε για την εκπόνησή τη

Item Type: Thesis (BSc)
Uncontrolled Keywords: Τύποι κρασιού, Μούστος, Αλκοολική ζύμωση, HACCP, Νοθευμένο κρασί, Προστασία καταναλωτή, Οινοποιεία(Φλώρινα)
Subjects: Α > Αμπελοκαλλιέργεια
Ο > Οίνος και οινοποιία
Π > Πρότυπα διαχείρισης ποιότητας
Π > Ποιοτικός έλεγχος
Σ > Σταφύλια
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 08 Mar 2015 09:10
Last Modified: 03 Nov 2015 09:09
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/436

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top