Εξωτικά φρούτα: παραγωγή και εμπορία μπανάνας

Παυλίδη, Μαρία (2010) Εξωτικά φρούτα: παραγωγή και εμπορία μπανάνας. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap62_2010.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (4MB)

Abstract

Το θέμα της διατριβής αυτής είναι η παραγωγή και εμπορία μπανάνας. Αρχικά, θα αναπτυχθούν κάποια γενικά στοιχεία για το φυτό, αναλύοντας την ιστορία του, την προέλευση του, τα είδη και τις ποικιλίες του. Στο βασικότερο μέρος της διατριβής, θα αναφερθεί στην διεθνή παραγωγή με κύρια χώρα παραγωγής την Ινδία, καθώς και για την ελληνική παραγωγή δίνοντας βάση στις καλλιεργούμενες εκτάσεις της Κρήτης. Θα παρουσιαστούν οι εισαγωγές και εξαγωγές του προϊόντος, με την Αμερική και το Εκουαδόρ να κατέχουν την πρώτη θέση αντίστοιχα. Η ποιότητα, οι τιμές και το μάρκετινγκ είναι μερικά από τα κεφάλαια που θα αναπτυχθούν, όπως και ο Πόλεμος της μπανάνας που αποτελεί το σημαντικότερο γεγονός στην ιστορία της. Τέλος, θα αναφερθεί ο κανονισμός κοινής οργάνωσης αγοράς μπανανών (404/93), καθώς και στις μεταρρυθμίσεις που ορίστηκαν κατά το πέρασμα των ετών.

Item Type: Thesis (BSc)
Uncontrolled Keywords: Θρεπτικά στοιχεία μπανάνας, Μπανανοκαλλιέργεια στην Κρήτη, Συγκομιδή μπανάνας, Ποιοτικά πρότυπα μπανανών
Subjects: Α > Αγροτικά προϊόντα
Φ > Φρούτα στην ανθρώπινη διατροφή
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 08 Mar 2015 08:43
Last Modified: 05 Nov 2015 09:44
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/433

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top