Ενεργειακά φυτά και βιοκαύσιμα, επιπτώσεις και πολιτικές στην οικονομία και στο περιβάλλον = Energy plants and biofuels, repercussions and policies in the economy and in the environment

Παπαθανασίου, Μαρία (2010) Ενεργειακά φυτά και βιοκαύσιμα, επιπτώσεις και πολιτικές στην οικονομία και στο περιβάλλον = Energy plants and biofuels, repercussions and policies in the economy and in the environment. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap5_2010.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (6MB)

Abstract

Η βιομάζα αποτελεί μία από τις σημαντικότερες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Παράγει βιοκαύσιμα από την αξιοποίηση γεωργικών, δασικών προϊόντων, από κατάλοιπα και απόβλητα της δασοκομίας, από ζωικά υπολείμματα, από κατάλοιπα της βιομηχανίας τροφίμων, από καλλιέργειες ενεργειακών φυτών, από αστικά απόβλητα. Η βιοενέργεια δεν διαταράσσει τον κύκλο του διοξειδίου του άνθρακα συντελώντας στην προστασία του περιβάλλοντος και συγχρόνως μπορεί να αποτελέσει μοχλό αναπτυξιακής διαδικασίας καθώς η παραγωγή της μπορεί να συμβάλλει στην τοπική ανάπτυξη με νέες επενδύσεις και με δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, ιδιαίτερα στην αγροτική παραγωγή, στη δασοπονία και στις μονάδες μεταποίησης των πρώτων υλών για την παραγωγή βιοκαυσίμου . Η παρούσα εργασία μελετά τα ενεργειακά φυτά και τα βιοκαύσιμα. Το ενδιαφέρον για την ενασχόληση με το συγκεκριμένο θέμα προέκυψε δεδομένου ότι στη σημερινή εποχή τα βιοκαύσιμα αποτελούν μια σημαντικά αξιόλογη πηγή ενέργειας για το μέλλον. Η νέα κοινή αγροτική πολιτική προωθεί νέες μεθόδους προκειμένου για την προστασία του περιβάλλοντος και συγκεκριμένα για τον περιορισμό του φαινόμενου του θερμοκηπίου.

Item Type: Thesis (BSc)
Uncontrolled Keywords: Ενεργειακές καλλιέργειες, Ενεργειακά φυτά, Ελαιοδοτικά φυτά, Βιοντίζελ
Subjects: Β > Βιοαέριο
Β > Βιοκαύσιμα
Ε > Ενεργειακή έρευνα
Π > Περιβάλλον, Προστασία του
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 08 Mar 2015 08:11
Last Modified: 03 Nov 2015 11:27
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/431

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top