Κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου στο χώρο του Ιονίου

Κουρτέσης, Παντελής (2015) Κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου στο χώρο του Ιονίου. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
GE1_2015.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (3MB)

Abstract

Εξετάζεται η προέλευση και οι γεωλογικοί μηχανισμοί σχηματισμού των κοιτασμάτων. Αναφέρονται οι προϋποθέσεις που πρέπει γεωλογικά να πληρούνται για τη γένεση και σχηματισμό των κοιτασμάτων, όπως η ύπαρξη μητρικού υλικού, η ύπαρξη ταμιευτηρίου πετρώματος, η ύπαρξη στεγανού καλύμματος και παγίδων για τον εγκλωβισμό των παραγόμενων υδρογονανθράκων. Εν συνεχεία, γίνεται μελέτη των γεωλογικών χαρακτηριστικών της περιοχής της Ιονίας Ζώνης και της Ζώνης Παξών, καθώς επίσης εξετάζεται και η λιθοστρωματογραφία αυτών. Επίσης, μελετάτε το πετρελαϊκό δυναμικό της Δυτικής Ελλάδας και παρουσιάζεται η μέχρι τώρα εύρεση και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων και φυσικού αερίου στον ελλαδικό χώρο και τις γύρω περιοχές, όπως η Αλβανία και η Ιταλία.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Ιορδανίδης Ανδρέας
Uncontrolled Keywords: Λιθοστρωματογραφία, Ιόνιος ζώνη, Υδρογονάνθρακες, Γεωλογία
Subjects: Φ > Φυσικό αέριο
Π > Πετρέλαιο
Divisions: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος και Μηχανικών Αντιρρύπανσης ΤΕ (Κοζάνη) > Κατεύθυνση Μηχανικών Γεωτεχνολογίας Περιβάλλοντος ΤΕ (Κοζάνη)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 07 Mar 2015 19:06
Last Modified: 18 Nov 2015 08:37
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/418

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top