Αξιολόγηση ποιότητας μεταποιημένου βαμβακιού

Κουρτίδου, Δανάη (2006) Αξιολόγηση ποιότητας μεταποιημένου βαμβακιού. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
fp1_2006.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (1MB)

Abstract

Το βαμβάκι (Gossypium hirsutum, L.) είναι φυτό τροπικών και υποτροπικών περιοχών και καλλιεργείται από τους προϊστορικούς χρόνους.Καλλιεργείται σε μεγάλες εκτάσεις και η βασική γεωγραφική του κατανομή αρχίζει νότια από το νομό Βοιωτίας και φτάνει βόρεια μέχρι τη Θράκη. Πρώτοι νομοί στη χώρα σε επίπεδο καλλιεργούμενων εκτάσεων είναι οι νομοί Λάρισας και Καρδίτσας και ακολουθούν πολλοί άλλοι μεταξύ των οποίων εξέχουσες θέσεις κατέχουν οι νομοί Ροδόπης, Βοιωτίας, Φθιώτιδας, Θεσσαλονίκης και Σερρών. Από το βαμβάκι αποκτούν εισόδημα πάνω από 150.000 οικογένειες στην Ελλάδα σε διάφορους τομείς. (Βαμβακοπαραγωγοί, εργαζόμενοι σε εκκοκκιστήρια -κλωστήρια κ.λ.π ) Έτσι όλοι καταλαβαίνουμε την σημασία της βαμβακοκαλλιέργειας για την χώρα μας, Ακριβώς λόγω αυτού του πολλαπλού ρόλου της παραγωγής βάμβακος σε τόσους σημαντικούς κλάδους της οικονομίας της χώρας μας, του έχει αποδοθεί ο χαρακτηρισμός «Εθνικό Προϊόν».

Item Type: Thesis (BSc)
Uncontrolled Keywords: Ποιοτικά χαρακτηριστικά βαμβακιού, Εκκοκκισμένο βαμβάκι, Τυποποίηση, Αξιολόγηση ποιότητας
Subjects: Β > Βαμβάκι - Εμπόριο και παραγωγή
Π > Ποιοτικός έλεγχος
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Φυτικής Παραγωγής (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 20 May 2015 09:14
Last Modified: 20 May 2015 09:14
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/4168

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top