Παραγωγή και μεταποίηση ροδάκινου με έμφαση στην κονσερβοποιία

Κελεσίδου, Νικολέτα (2010) Παραγωγή και μεταποίηση ροδάκινου με έμφαση στην κονσερβοποιία. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap90_2010.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (5MB)

Abstract

Για την ελληνική γεωργία τα αγροτικά προϊόντα αποτελούν τομέα ζωτικής σημασίας τόσο από οικονομική όσο και από κοινωνική άποψη. Η Ελλάδα συγκεντρώνει σημαντικότατα πλεονεκτήματα σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσον αφορά την καλλιέργεια των αγροτικών προϊόντων, χάρις στις ευνοϊκές εδαφοκλιματικές συνθήκες που επικρατούν και την δυνατότητα παραγωγής αγροτικών προϊόντων με ικανοποιητικά οργανοληπτικά χαρακτηριστικά. Υπάρχουν όμως και διάφορες αδυναμίες στον κλάδο αυτό όπως είναι η μη άριστη ποιότητα, προβλήματα τυποποίησης, οργάνωσης εμπορίου κ.λ.π. Σκοπός της συγκεκριμένης πτυχιακής είναι να παρουσιάσει συνοπτικά την καλλιέργεια του ροδάκινου, την τυποποίηση του καθώς και την μεταποίηση του με έμφαση στην κονσερβοποίηση. Επίσης παρουσιάζονται στοιχεία σχετικά με την εμπορία αλλά και τις προοπτικές που έχει η εμπορία ροδάκινου.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Μαρνασίδης Συμεών
Uncontrolled Keywords: Ασθένειες του ροδακίνου, Γεωργικές επιδοτήσεις, Τυποποίηση αγροτικών προϊόντων, HACCP, Προστασία καταναλωτή
Subjects: Κ > Κονσερβοποίηση - Βιομηχανία και εμπόριο
Π > Ποιοτικός έλεγχος
Ρ > Ροδακινιά
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 07 Mar 2015 12:43
Last Modified: 31 Oct 2015 15:58
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/402

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top