Χρηματοοικονομικά παράγωγα

Κατσίκα, Αγγελική (2010) Χρηματοοικονομικά παράγωγα. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap14_2010.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (4MB)

Abstract

Η εργασία είναι ένα εγχείρημα προσφοράς γενικών και εν μέρει ειδικών γνώσεων και πληροφοριών, για ένα από τα νέα τραπεζικά προϊόντα, τα Χρηματοοικονομικά Παράγωγα. Αρχικά, στο πρώτο κεφάλαιο της παρούσης εργασίας δίνεται ο ορισμός των Παραγώγων Προϊόντων, πληροφορίες για τα είδη των Υποκείμενων Μέσων, καθώς, επίσης και για τους συμμετέχοντες στην Αγορά. Στο δεύτερο κεφάλαιο, καταγράφεται η ιστορική αναδρομή, των Παραγώγων Προϊόντων, πότε ξεκίνησε η εμφάνισή τους και από ποιους. Στο τρίτο κεφάλαιο, γίνεται μια αναφορά στους τύπους των Παραγώγων Μέσων, στα κοινά χαρακτηριστικά τους και στις διαφορές τους. Στο τέταρτο κεφάλαιο, δίνονται πληροφορίες για τα Χρηματιστηριακά και Εξωχρηματιστηριακά Παράγωγα Προϊόντα και παρουσιάζονται οι κατηγορίες αυτών. Στο πέμπτο και τελευταίο κεφάλαιο αυτής της εργασίας, δίνονται πληροφορίες σχετικές με το Χρηματιστήριο Παραγώγων Αθηνών, (Βασικές Δραστηριότητες, Υποστηριζόμενα Προϊόντα, η Εταιρεία Εκκαθάρισης Συναλλαγών Επί Παραγώγων (ΕΤΕΣΕΠ)).

Item Type: Thesis (BSc)
Uncontrolled Keywords: Εξωχρηματιστηριακά Παράγωγα Προϊόντα, Υποστηριζόμενα Προϊόντα, Εταιρεία Εκκαθάρισης Συναλλαγών Επί Παραγώγων (ΕΤΕΣΕΠ), Προθεσμιακά Συμβόλαια (Futures), Συμβόλαια Μελλοντικής Εκπλήρωσης (Σ.Μ.Ε.)
Subjects: Χ > Χρηματιστήρια
Χ > Χρηματοοικονομική επιχειρήσεων
Τ > Τράπεζες και τραπεζικές εργασίες
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 07 Mar 2015 09:27
Last Modified: 30 Oct 2015 09:47
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/401

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top