Παραγωγή του βαμβακιού στην Ελλάδα

Καραπατσάκη, Ειρήνη (2010) Παραγωγή του βαμβακιού στην Ελλάδα. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap23_2010.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (6MB)

Abstract

Στο πρώτο κεφάλαιο της παρούσα εργασίας αναφέρονται γενικά για το φυτό του βαμβακιού, για τους εχθρούς και τις ασθένειες καθώς και για την καταπολέμηση τους. Στο δεύτερο κεφάλαιο θα αναλυθεί ο τρόπος καλλιέργειας του βαμβακιού καθώς και για την οικονομική του σημασία. Επίσης θα γίνει αναφορά στα προϊόντα που παράγονται. Στο τρίτο κεφάλαιο θα αναλυθεί όσον αφορά την Ελληνική αγορά του βαμβακιού. Πιο συγκεκριμένα θα παρουσιαστούν περί των επιχορηγήσεων, την τιμή και τους στόχους του βαμβακιού. Στο τέταρτο κεφάλαιο θα γίνει αναφορά στις εισαγωγές-εξαγωγές του βάμβακος, την τιμή των παραγωγών καθώς και για το παγκόσμιο εμπόριο. Στο πέμπτο κεφάλαιο θα εξεταστεί το καφέ βαμβάκι που ίσως αποτελέσει πιθανή λύση για το συμβατικό βαμβάκι. Τέλος στο έκτο κεφάλαιο θα αναφερθούν κάποια πράγματα για το βαμβάκι στο Ν. Καρδίτσας.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Λοΐζου Ευστράτιος
Uncontrolled Keywords: ΚΑΠ,ΠΑΣΕΓΕΣ, Διεθνή Συμβουλευτική Επιτροπή Βάμβακος (ICAC), Βοτανική ταξινόμηση, Βαμβακόφυτο, Βαμβακοκαλλιέργεια (Καρδίτσα), Υποπροϊόντα βαμβακιού, Ζιζανιοκτονία
Subjects: Β > Βαμβάκι - Ασθένειες και παράσιτα
Β > Βαμβάκι - Εμπόριο και παραγωγή
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 07 Mar 2015 08:40
Last Modified: 29 Oct 2015 08:14
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/398

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top