Το παζάρι της Φλώρινας και η τοπική οικονομία = The market of Florina and the local economy

Καραλίβανου, Στυλιανή (2010) Το παζάρι της Φλώρινας και η τοπική οικονομία = The market of Florina and the local economy. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap8_2010.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (4MB)

Abstract

H έννοια της αγοράς είναι ένας θεσμός ο οποίος, με το πέρασμα του χρόνου και την εξέλιξη της οικονομίας, πήρε άλλες διαστάσεις για να μπορέσουν να ικανοποιηθούν όσο το δυνατόν καλύτερα οι ανθρώπινες ανάγκες. Στην εργασία αναφέρεται η εξέλιξη της αγοράς από τους ομηρικούς χρόνους μέχρι σήμερα, καθώς και η εξέλιξη της λαϊκής αγοράς στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο νομό της Φλώρινας. Αρχικά, στα πρώτα κεφάλαια γίνεται μια εννοιολογική προσέγγιση της αγοράς του σήμερα καθώς επίσης και η περιγραφή της στα παλιά χρόνια. Ακολουθεί το νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει με τις αρχές και τους κανόνες για την εξυγίανση της λειτουργίας και την ανάπτυξη βασικών τομέων του εμπορίου και της αγοράς. Έπειτα γίνεται μια αναφορά στο νομό της Φλώρινας, όπου αναλύεται η οικονομία και τα χαρακτηριστικά του Νομού και μια ιστορική αναφορά της λαϊκής αγοράς της πόλης στα παλιά χρόνια. Στη συνέχεια αναφέρεται η λειτουργία της λαϊκής αγοράς της Φλώρινας, οι διαδικασίες συμμετοχής των παραγωγών και των εμπόρων και η τοπογραφική εικόνα της.

Item Type: Thesis (BSc)
Uncontrolled Keywords: Λαϊκή αγορά, Εμποροπανηγύρεις, Πανελλήνια Συνομοσπονδία Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΠΑ.ΣΕ.ΓΕΣ.), Ενιαίος Έλεγχος Τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ.)
Subjects: Ο > Οικονομική ανάπτυξη
Φ > Φλώρινα (Ελλάδα ) - Εμπόριο
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 07 Mar 2015 08:31
Last Modified: 29 Oct 2015 07:56
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/397

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top