Ο ρόλος των ενεργειακών φυτών στην ενεργειακή πολιτική και οικονομία

Ζιάκος, Νικόλαος (2010) Ο ρόλος των ενεργειακών φυτών στην ενεργειακή πολιτική και οικονομία. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap65_2010.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (4MB)

Abstract

Στην παρούσα μελέτη παρουσιάζεται μια βιβλιογραφική έρευνα σχετικά με την καλλιέργεια του κενάφ και τις χρήσεις του. Αρχικά, γίνεται μία εκτενή αναφορά σχετικά με την βιομάζα και τις ενεργειακές καλλιέργειες καθώς και στην Ελληνική νομοθεσία και πολιτική για την εκμετάλλευση της βιομάζας. Ακολούθως, παρουσιάζονται αναλυτικά στοιχεία που αφορούν την γενική περιγραφή του κενάφ, την βιολογία του, των καλλιεργητικών τεχνικών του, των οικολογικών απαιτήσεων, των καλλιεργητικών φροντίδων και του τρόπου συγκομιδής. Επίσης αναφέρονται νέα πειραματικά στοιχεία που αφορούν την ποιότητα καύσης, την ποιότητα του χαρτοπολτού και τις αποδόσεις σε βιομάζα. Με βάση νέων στοιχείων από πρόσφατα πειραματικά προγράμματα και μια στοιχειώδης οικονομική ανάλυση εισροών –εκροών τυπικών αγροκτημάτων, φαίνεται ότι το κενάφ παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την χώρα μας. Η άποψη αυτή στηρίζεται αρκετά από την εναλλακτική γεωργία χαμηλών εισροών που προωθεί η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική και από την τάση αύξησης παραγωγής της βιομάζας για ενεργειακούς σκοπούς από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Λοΐζου Ευστράτιος
Uncontrolled Keywords: Βιομάζα, Βαμβακοστελέχη, Κλαδοδέματα, Βιοκαύσιμα, Ενεργειακό δίκτυο κενάφ, Παραγωγή μοριοσανίδων, Παραγωγή βιοαερίου και βιοελαίου
Subjects: Β > Βιοαέριο
Β > Βιοκαύσιμα
Β > Βιομάζα, Ενέργεια από
Ε > Ενεργειακές καλλιέργειες
Ε > Ενεργειακή πολιτική
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 07 Mar 2015 07:41
Last Modified: 23 Oct 2015 09:12
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/394

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top