Σύγχρονοι διατροφικοί κίνδυνοι

Ζερβού, Σοφία (2010) Σύγχρονοι διατροφικοί κίνδυνοι. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap102_2010.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (3MB)

Abstract

Στην παρούσα εργασία γίνεται αναφορά στις ουσίες που αποτελούν τους κυριότερους διατροφικούς κινδύνους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ουσίες που περιέχονται στα προϊόντα διατροφής μας, σε μικρές ή μεγάλες ποσότητες, και ενοχοποιούνται για πλήθος ασθενειών, η επικινδυνότητα των οποίων ωστόσο, πέρασαν αρκετά χρόνια ώστε να αποδειχθεί, και να μπουν στο μικροσκόπιο των ελέγχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι μυκοτοξίνες, που αποτελούν το κύριο διατροφικό πρόβλημα που αναφέρεται μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης περιγράφονται στο πρώτο κεφάλαιο. Ακολουθούν, στα επόμενα κεφάλαια, το ακρυλαμίδιο, οι διοξίνες, τα βαρέα μέταλλα, τα υπολείμματα φυτοφαρμάκων, οι γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί, οι πολυκυκλικοί υδρογονάνθρακες, το βενζόλιο, τα υπολείμματα αντιβιοτικών, χρωστικές ουσίες και άλλες ουσίες που προστίθενται στα τρόφιμα.

Item Type: Thesis (BSc)
Uncontrolled Keywords: Μυκοτοξίνες, RASFF (Rabid Alert for Food and Feed)Σύστημα Έγκαιρης Προειδοποίησης, Ανοσοποιητικό σύστημα, Ορυκτά Πυριτίου, Νιτρικά και νιτρώδη άλατα
Subjects: Δ > Διατροφικά σκάνδαλα
Δ > Διατροφή - Ποιότητα
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 06 Mar 2015 17:49
Last Modified: 23 Oct 2015 08:56
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/387

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top