Η βιολογική καλλιέργεια σταφυλιών και διαδικασία οινοποίησης

Δωδεκάτου, Χριστίνα (2010) Η βιολογική καλλιέργεια σταφυλιών και διαδικασία οινοποίησης. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap76_2010.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (14MB)

Abstract

Η παρούσα εργασία αποτελεί μια είς βάθος ανασκόπηση των σύγχρονων τάσεων και εξελίξεων στη βιοκαλλιέργεια αμπελιών για οινοποίηση, έχοντας ως στόχο να συμβάλλει στον καλύτερο προγραμματισμό και στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της χώρας μας, στον τομέα αυτό. Πρωτίστως, ασχολείται με τον ορισμό και το νομικό πλαίσιο που διέπει την Βιολογική Γεωργία και ακολούθως, αναφέρεται στις βασικές καλλιεργητικές μεθόδους της Βιολογική αμπελουργίας, εστιάζοντας στις λιπάνσεις, αλλά και στις ασθένειες και τους εχθρούς της αμπέλοου είναι δυνατόν να αντιμετωπίσει ένας βιοκαλλιεργητής. Επιχειρείται επίσης, μια όσο το δυνατόν πιό ολοκληρωμένη περιγραφή των μεθόδων φυσικής οινοποίησης του σταφυλιού, των διαδικασίων, αλλά και των προβλημάτων που ενδέχεται να εμφανιστούν κατά την οινοποίηση. Κλείνοντας, αναφέρονται προτάσεις για τις προδιαγραφές της Βιολογικής αμπελουργίας και οινοποίησης.

Item Type: Thesis (BSc)
Uncontrolled Keywords: Βιολογική αμπελουργία, Οργανική γεωργία, Οργανισμός Πιστοποίησης και Επίβλεψης Γεωργικών Προϊόντων (ΟΠΕΓΕΠ), AGROCERT, Οινοποιήσιμα σταφύλια, Αμπέλι
Subjects: Α > Αμπέλια - Βιολογική γεωργία
Β > Βιολογικά προϊόντα
Ο > Οίνος και οινοποιία
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 06 Mar 2015 17:39
Last Modified: 23 Oct 2015 08:40
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/386

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top