Γλυκά κουταλιού η περίπτωση των επιχειρήσεων του Νομού Φλωρινας

Δαμιανίδου, Αναστασία (2010) Γλυκά κουταλιού η περίπτωση των επιχειρήσεων του Νομού Φλωρινας. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap7_2010.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (20MB)

Abstract

Τα σφάλματα της σύγχρονης διατροφής είναι τόσα πολλά, ώστε δεν αμφισβητούνται από κανένα υπερκατανάλωση ζάχαρης, λιπαρών, κρέατος, καθώς και βιομηχανοποιημένων τροφίμων, μας οδηγούν στο λογικό συμπέρασμα ότι η διατροφή μας σήμερα δεν είναι υγιεινή. Ένα μοντέλο διατροφής πρέπει να στηρίζεται, υποχρεωτικά, σε τρία βασικά κριτήρια: πρέπει να είναι οικολογικό, δηλαδή να λαμβάνει υπόψη τα προβλήματα της ρύπανσης και του περιορισμένου χαρακτήρα των φυσικών πόρων, υγιεινό, δηλαδή προσαρμοσμένο στις επιταγές της καλής υγείας, ιστορικό και εθνολογικό, δηλαδή να εξετάζει τις συνέπειες του τρόπου διατροφής των λαών στην κατάσταση της υγείας τους. Προς όφελος των καταναλωτών η ευρωπαϊκή ένωση θέσπισε την αναγνώριση των γεωργικών προιόντων και τροφών ως προϊόντα ονομασίας προέλευσης και προϊόντα γεωγραφικής ένδειξης, τα οποία διατίθενται στην αγορά και είναι προς όφελος των παραγωγών καθώς και των μεταποιητών. Επίσης η ευρωπαϊκή ένωση έχει θεσπίσει κανόνες σήμανσης για τα τρόφιμα, με σκοπό να βοηθήσει όλους τους ευρωπαίους καταναλωτές να γνωρίζουν τι αγοράζουν. Οι κανόνες αποσκοπούν στη διασφάλιση ολοκληρωμένης ενημέρωσης των καταναλωτών, για τα προϊόντα διατροφής, που αγοράζουν. Μια θέση στο επιχειρηματικό γίγνεσθαι διεκδικούν οι γυναίκες της υπαίθρου. Το τελευταίο διάστημα οι γυναικείοι αγροτικοί συνεταιρισμοί παρουσιάζουν μετρήσιμο μέγεθος στην αγροτική οικονομία.

Item Type: Thesis (BSc)
Uncontrolled Keywords: Παραδοσιακά προϊόντα(Φλώρινα), Παραδοσιακές επιχειρήσεις (Φλώρινα), Καταναλωτικά Πρότυπα, Παραδοσιακά ποτά(Φλώρινα) Αγροτικοί συνεταιρισμοί(Φλώρινα)
Subjects: Α > Αγροτικά προϊόντα
Π > Προϊόντα - Εμπορική ονομασία
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 06 Mar 2015 17:11
Last Modified: 26 Mar 2015 13:34
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/384

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top