Η στάση των καταναλωτών προς τα βιολογικά προϊόντα στο Νομό Τρικάλων

Γρηγορίου, Απόστολος (2010) Η στάση των καταναλωτών προς τα βιολογικά προϊόντα στο Νομό Τρικάλων. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap32_2010.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (5MB)

Abstract

Η εργασία επικεντρώνεται αποκλειστικά στο νομό Τρικάλων και έχει ως στόχο σ’ όλη της τη διάρκεια να αποτυπώσει την πραγματική συμπεριφορά και στάση των καταναλωτών απέναντι στα βιολογικά προϊόντα μέσα από έρευνες, μαρτυρίες και αναφορές που αναζητήθηκαν στην περιοχή και σε διαδικτυακούς τόπους. Θα προσπαθήσουμε καταρχήν να δείξουμε τι είναι τα βιολογικά προϊόντα και μετά και μέσα από έρευνες (που βρίσκονται στο 10ο κεφάλαιο) κυρίως θα δείξουμε το βαθμό συνειδητοποίησης των καταναλωτών στο στενό πληθυσμιακό εύρος ενός μόνο νομού. Μια σημαντική παράμετρος γενικώς σε ένα κοινωνικό ζήτημα είναι η τοπική αυτοδιοίκηση, η οποία στηρίζει τις πρωτοβουλίες αλλά και διαφοροποιεί την τοπική κοινωνία για να την ξεχωρίζουμε απ’ το υπόλοιπο του συνόλου. Το νομικό πλαίσιο είναι ένα επίσης σημαντικό στοιχείο αν και δεν έχει ιδιαίτερα μεγάλη σημασία. Θεωρούμε ότι η νομική και μόνο κάλυψη που διαισθάνεται ο καταναλωτής τον κάνει πιο πρόθυμο να καταναλώσει τα βιολογικά προϊόντα. Άλλη μια φορά θα ακούσουμε τη σημασία της τιμής, δεδομένης της εισοδηματικής δυστοκίας που υπάρχει ακόμη περισσότερο στις μέρες μας με την εμφάνιση αυτής της οικονομικής καθίζησης στην οικονομική δραστηριότητα και την έλλειψη ρευστότητας. Τα συμπεράσματα των ερευνών θα δείξουν κατά πόσο επηρεάζονται οι καταναλωτές από το γεγονός ότι έχουν να κάνουν με πιο ακριβά προϊόντα και πλήθος άλλα ερωτήματα που εκβαθύνουν την έρευνα (όπως το αν θυσιάζουν χρήματα για την επιπλέον ποιότητα, αν εμπιστεύονται και αναγνωρίζουν ποιοτικά χαρακτηριστικά κ.τ.λ.).

Item Type: Thesis (BSc)
Uncontrolled Keywords: Συμπεριφορά καταναλωτών(Τρίκαλα), Νομοθεσία βιολογικών προϊόντωνΤοπικές πρωτοβουλίες απασχόλησης, Greenpeace, Βιολογική γεωργία – κτηνοτροφία, Ελαιόλαδο, Εσπεριδοειδή, ICAP, Σύστημα Πιστοποίησης, Πρόγραμμα MEDITERRITAGE, Νομοθεσία βιολογικών προϊόντων
Subjects: Β > Βιολογική γεωργία
Κ > Καταναλωτές - Προστασία
Π > Ποιοτικός έλεγχος
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 06 Mar 2015 16:48
Last Modified: 01 Apr 2015 11:39
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/383

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top