Οι γεωργικοί συνεταιρισμοί της Ελλάδας προβλήματα και προοπτικές

Γρηγοριάδου, Ειρήνη (2010) Οι γεωργικοί συνεταιρισμοί της Ελλάδας προβλήματα και προοπτικές. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap61_2010.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (4MB)

Abstract

Στην εργασία αυτή γίνετε μια ανάλυση της ειδικής νομοθεσίας που διέπει τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Κατόπιν εστιάζετε η προσοχή σε θέματα διοίκησης και νομοθεσίας των συνεταιρισμών και τέλος αναφέρονται περιεκτικά τα συμπεράσματα, που προκύπτουν από την ανάλυση του. Πιο αναλυτικά στο πρώτο κεφάλαιο γίνετε μια εισαγωγή στο θέμα, δίνετε ο ορισμός του συνεταιρισμού καθώς επίσης γίνετε και μια αναφορά στα πιο σημαντικά στοιχεία και χαρακτηριστικά του. Στο δεύτερο κεφάλαιο παρουσιάζεται η ιστορία του συνεταιριστικού κινήματος, βήμα βήμα, από την δημιουργία των συνεταιρισμών μέχρι την σημερινή τους κατάσταση. Αναφέρεται επίσης και στην ΠΑΣΕΓΕΣ η οποία αποτελεί τον συντονιστή και καθοδηγητή των συνεταιριστικών ενώσεων. Στο τρίτο κεφάλαιο εμφανίζονται οι συνεταιριστικές αρχές και αξίες των συνεταιρισμών καθώς και η οικονομική λειτουργία του συνεταιρισμού. Η νομοθεσία των συνεταιρισμών εξετάζεται στο τέταρτο κεφάλαιο και στο πέμπτο κεφάλαιο εκτός από την προσπάθεια για καταγραφή των προβλημάτων και των προοπτικών των γεωργικών συνεταιρισμών γίνετε και μια μικρή αναφορά στους συνεταιρισμούς της υπόλοιπης Ευρώπης αλλά και παγκοσμίως για να διακριθούν οι διαφορές τους με της Ελλάδας. Η εργασία κλείνει με κάποια συμπεράσματα από την όλη διαδικασία συλλογής, ανάλυσης και εκπόνησης των πληροφοριών για τους γεωργικούς συνεταιρισμούς της Ελλάδας.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Μέλφου Αικατερίνη
Uncontrolled Keywords: ΠΑΣΕΓΕΣ, Οικονομική λειτουργία συνεταιρισμών, Αγροτικοί συνεταιρισμοί, Αστικοί συνεταιρισμοί, Καταναλωτικοί συνεταιρισμοί, Οικοδομικοί συνεταιρισμοί, Γυναικείοι Αγροτουριστικοί συνεταιρισμοί, Αγροτική Συνεταιριστική Ένωση, Διεθνείς Οργάνωση Αγροτικών Συνεταιρισμών, Διεθνής Οργάνωση Συνεταιριστικής Κατοικίας
Subjects: Ε > Εμπόριο - Ελλάδα
Σ > Συνεταιρισμοί
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 06 Mar 2015 16:37
Last Modified: 01 Apr 2015 10:59
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/382

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top