Ποιοτικός έλεγχος πόσιμου νερού

Γκίνος, Γεώργιος (2010) Ποιοτικός έλεγχος πόσιμου νερού. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap28_2010.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (4MB)

Abstract

Η εργασία αυτή εξετάζει τον ποιοτικό έλεγχο του πόσιμου νερού και πιο συγκεκριμένα αναφέρονται εκτενέστερα οι όροι και οι παράμετροι που αφορούν στην ποιότητά του, οι μικροβιολογικοί παράμετροι καθώς και οι διεργασίες για τον καθαρισμό του. Στο πρώτο κεφάλαιο αναφέρεται η διαχείριση των υδατικών πόρων, οι μορφές του νερού στη φύση και η ποιότητά του, καθώς και οι παράμετροι ποιότητας με αναφορά στις οργανοληπτικές και τις φυσικοχημικές. Στη συνέχεια ακολουθούν οι ρυπαντές του νερού και ειδικότερα οι οργανικοί και οι ανόργανοι ρυπαντές. Στη περίπτωση των οργανικών ρυπαντών υπάρχουν οι χλωριωμένοι οργανικοί διαλύτες, οι αρωματικές ενώσεις, τα παρασιτοκτόνα, εντομοκτόνα, ζιζανιοκτόνα, οι διοξίνες αλλά και κάποια προϊόντα των οργανικών ρυπαντών. Όσον αφορά τους ανόργανους διαλύτες αναφέρονται οι ανόργανες ρίζες, τα βαρέα μέταλλα και κάποιες άλλες ανόργανες ενώσεις. Γίνεται επίσης αναφορά και στον ευτροφισμό, ένα σημαντικό φαινόμενο υποβάθμισης της ποιότητας των επιφανειακών υδάτων ( λίμνες, ποτάμια κ.λ.π.). Στο δεύτερο κεφάλαιο, στις μικροβιολογικές παραμέτρους της ποιότητας του νερού, υπάρχουν τα βακτήρια, οι ιοί και πιο συγκεκριμένα οι εντεροϊοί και οι ιοί Norwalk και Rota και οι δείκτες ρύπανσης όπως τα ολικά κολοβακτηριοειδή και τα κοπρανώδη κολοβακτηριειδή. Στο τελευταίο κεφάλαιο περιγράφονται οι διεργασίες της επεξεργασίας του νερού όπως η κροκίδωση, η διήθηση και η απολύμανση του νερού. Αξιοσημείωτη αναφορά γίνεται στην οδηγία 98/83/ΕΚ αλλά και στην Κ.Υ.Α. (Κοινή Υπουργική Απόφαση) 2600-2001, την προσαρμογή της 98/83/ΕΚ στην ελληνική νομοθεσία.

Item Type: Thesis (BSc)
Uncontrolled Keywords: Οργανικοί ρυπαντές, Ανόργανοι ρυπαντές, Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (ΠΟΥ), Υδάτινοι πόροι, Κατεργασίες για τον καθαρισμό του πόσιμου νερού
Subjects: Π > Πόσιμο νερό - Εμφιάλωση και εμπόριο
Π > Ποιοτικός έλεγχος
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 06 Mar 2015 16:06
Last Modified: 23 Oct 2015 07:19
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/379

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top