Ποιοτικός έλεγχος των α’ υλών στα πλαίσια του συστήματος HACCP σε βιομηχανία εφοδιασμού εστιατορίων γρήγορης εξυπηρέτησης

Γκέκα, Αναστασία (2010) Ποιοτικός έλεγχος των α’ υλών στα πλαίσια του συστήματος HACCP σε βιομηχανία εφοδιασμού εστιατορίων γρήγορης εξυπηρέτησης. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap25_2010.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (6MB)

Abstract

Η παρούσα πτυχιακή εργασία έχει ως αντικείμενο μελέτης το σύστημα διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων και τον εντοπισμό κινδύνων σε αυτά , καθώς επίσης και ποιοτικό έλεγχο, τις ιδιαιτερότητες και τα προβλήματα κατά την εφαρμογή του συστήματος HACCP κατά την παραλαβή των Α΄ υλών. Θα αναφερθούμε αναλυτικά σε πολλές κατηγορίες τροφίμων όπως γαλακτοκομικά προϊόντα, λαχανικά κτλ. Από τη στιγμή της παραλαβής και τα πρώτα στοιχεία που ελέγχουμε ως τους μακροσκοπικούς και τους φυσικοχημικούς ελέγχους. Στη συνέχεια θα αναφερθούμε σε όλους τους μικροοργανισμούς που μπορούν να αναπτυχθούν στο τρόφιμο και στην διαδικασία εντόπισης αυτών , μέσα από μικροβιολογικές αναλύσεις . Τέλος γίνεται λόγος για τα εστιατόρια μαζικής εστίασης, από την παραλαβή την αποθήκευσή των τροφίμων, τα είδη κινδύνων και τις κυριότερες πηγές που μπορούν αυτοί να αναπτυχθούν. Επίσης τον εξοπλισμό - χώροι την ατομική υγιεινή του προσωπικού, τους χειρισμούς τον τροφίμων και την τελική ευθύνη της επιχείρησης που το τρόφιμο φτάνει στον καταναλωτή.

Item Type: Thesis (BSc)
Uncontrolled Keywords: HACCP, Φυσικοχημικός έλεγχος, Ποσοτικός προσδιορισμός λίπους, Μικροβιολογικός έλεγχος πουλερικών, Μικροβιολογικός έλεγχος, Κατεψυγμένα λαχανικά, Μέθοδος ISO 10560
Subjects: Ε > Εστιατόρια, ταβέρνες
Ε > Εφοδιαστική αλυσίδα
Π > Ποιοτικός έλεγχος
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 06 Mar 2015 15:59
Last Modified: 23 Oct 2015 07:14
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/378

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top