Αφλατοξίνη Μ1 στο γάλα

Γεννάτος, Κωνσταντίνος (2010) Αφλατοξίνη Μ1 στο γάλα. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap92_2010.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (17MB)

Abstract

Η ανάγκη του ανθρώπου για τροφή είναι μία βασική ανάγκη του ανθρώπου, όπου από τη γέννηση του αναζητά φωνασκώντας για τροφή και σταματά μόνο όταν την καλύψει. Ο άνθρωπος με τη διατροφή μπορεί να καλύψει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία που του χρειάζονται για την ανάπτυξη ή την ανανέωση συστατικών του οργανισμού καθώς και για την κάλυψη των ενεργειακών του απαιτήσεων. Το γάλα είναι η πρώτη τροφή του ανθρώπου αμέσως μόλις γεννηθεί και συνεχίζει να είναι μείζονος σημασίας στη διατροφή του ανθρώπου σε όλη την διάρκεια της ζωής του. Το γάλα έχει ιδιαίτερη σημασία και στη μεσογειακή διατροφή, η οποία συστήνει ημερήσια πρόσληψη γάλακτος. Η μέση ποσότητα που προσλαμβάνει ο έλληνας ανέρχεται σε 205ml. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα τρόφιμα είναι ζωντανοί οργανισμοί ή παράγονται από ζωντανούς οργανισμούς οι οποίοι μπορεί να αποτελέσουν υπόστρωμα για την ανάπτυξη μικροοργανισμών ή μέσα συσσώρευσης παθογόνων ουσιών για τον άνθρωπο. Μεταξύ των μικροοργανισμών αυτών είναι και οι μύκητες που έχουν ιδιαίτερη σημασία επειδή μπορούν να προκαλέσουν αλλοιώσεις στα τρόφιμα καθώς και οι μεταβολίτες των μυκήτων μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα στην υγεία ή και το θάνατο.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Τσακίρης Ιωάννης
Uncontrolled Keywords: Φυσικοχημικές ιδιότητες του γάλακτος, Απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία, Μυκοτοξίνες, Διοξίνες και PCB, Ανώτατα Όρια Αφλατοξινών στα τρόφιμα, Elisa test
Subjects: Γ > Γαλακτοκομικά προϊόντα - Βιομηχανία και εμπόριο
Γ > Γαλακτοκομική μικροβιολογία
Π > Ποιοτικές προδιαγραφές
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 06 Mar 2015 15:44
Last Modified: 01 Apr 2015 09:34
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/376

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top