Γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί

Βουρδάνου, Ελένη (2010) Γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap91_2010.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (4MB)

Abstract

Η παρούσα εργασία αναφέρεται στους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς, οι οποίοι δημιουργήθηκαν τεχνητά από τους επιστήμονες με την αφαίρεση ή την προσθήκη γονιδίων που προέρχονται από οργανισμούς που μπορεί να ανήκουν ακόμα και σε εντελώς διαφορετικά είδη. Οι γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί είναι φυτά και τρόφιμα, τα οποία με τη βοήθεια της γενετικής μηχανικής έχουν τροποποιηθεί και έχουν δημιουργήσει καινούργια είδη. Οι επιπτώσεις τόσο οι θετικές όσο και οι αρνητικές είναι ποικίλες για τον άνθρωπο ειδικότερα αλλά και για το περιβάλλον στο οποίο ζει γενικότερα. Η συμβολή της βιοτεχνολογίας, ως δραστηριότητας που υπάρχει από τα αρχαία ακόμα χρόνια, είναι θετική στην κατασκευή χρήσιμων αξιοποιήσιμων ουσιών, μέσω των τροποποιημένων οργανισμών, αλλά και στην παροχή υπηρεσιών προς όφελος του ανθρώπου.

Item Type: Thesis (BSc)
Uncontrolled Keywords: Γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί, Βιοτεχνολογία, Ασφάλεια του καταναλωτή, Βιομηχανική χημεία, Χημική μηχανική, Κυτταρική μηχανική, Ενζυμική μηχανική, Πρότυπο ISO 9001:2000
Subjects: Γ > Γενετικά μεταλλαγμένα τρόφιμα
Κ > Καταναλωτές - Προστασία
Τ > Τροφή, Βιομηχανία και εμπόριο
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 06 Mar 2015 15:35
Last Modified: 22 Oct 2015 08:46
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/375

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top