Παραγωγή – ποιότητα ελαιολάδου και εφαρμοζόμενο σύστημα διασφάλισης ποιότητας για την υγεία και ασφάλεια του καταναλωτή = Production – quality of olive oil and the applied system to ensure the quality for the consumer’s health and safety

Αποστολάκη, Κυριακή (2010) Παραγωγή – ποιότητα ελαιολάδου και εφαρμοζόμενο σύστημα διασφάλισης ποιότητας για την υγεία και ασφάλεια του καταναλωτή = Production – quality of olive oil and the applied system to ensure the quality for the consumer’s health and safety. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap35_2010.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (9MB)

Abstract

Η Terra Creta SA, δημιουργήθηκε το 2001 και μέχρι πρόσφατα στεγαζόταν σε ενοικιαζόμενο χώρο στο Βιοτεχνικό Πάρκο Χανίωn επιχείρηση διαθέτει όλες τις απαιτούμενες άδειες λειτουργίας και καλύπτει πλήρως τις νομικές της υποχρεώσεις. Οι κτιριακές εγκαταστάσεις αποτελούν κατά κανόνα απλή κατασκευή με τις πλευρικές διαστάσεις (τοιχοποιία) από μεταλλική κατασκευή. Η στέγη είναι κατά κανόνα μεταλλική ενώ τα υποστυλώματα και τα περιμετρικά δοκάρια έχουν γίνει από κατάλληλο οπλισμένο σκυρόδερμα. Το δάπεδο είναι από μπετόν και η επιφάνεια είναι αντιολισθητική με προσθήκη σκληρυντικής ύλης (βιομηχανικό δάπεδο).Το κτίριο διαθέτει εγκαταστάσεις για φυσικό (παράθυρα) και τεχνητό (ηλεκτρισμός) φωτισμό. Διαθέτει τις αναγκαίες πόρτες εισόδου/ εξόδου που επιτρέπουν την απρόσκοπτη λειτουργία της μονάδας. Η τυποποιητική μονάδα Terra Creta διαθέτει ένα χημικό εργαστήριο το οποίο έχει τη δυνατότητα πραγματοποίησης μιας περιορισμένης ( minimum) σειράς αναλύσεων, προκειμένου να εξασφαλίζεται καταρχήν ένας ελάχιστος βαθμός προστασίας σε ότι αφορά την ποιότητα των χύμα ελαιολάδων που αγοράζει. Η εφαρμογή Συστημάτων Διαχείρισης Ποιότητας βελτιώνει σημαντικά το ποιοτικό επίπεδο του σχεδιασμού και της παραγωγής των προϊόντων. Επιβάλει κανόνες και διαδικασίες που βοήθησαν και βοηθούν σημαντικά το σύνολο της εταιρείας στην βελτίωση της οργάνωσης και της απόδοσής της. Η επιχείρηση έχει αναπτύξει και εφαρμόζει Σύστημα Διαχείρισης της Ποιότητας σύμφωνα με το Πρότυπο ISO 9001:2000 και Σύστημα Ασφάλειας και Υγιεινής των Τροφίμων σύμφωνα με τις αρχές του HACCP (Codex Alimentarius), και την Οδηγία Ε.Ε. 852/2004, αλλά και το Πρότυπο IFS. Από το ξεκίνημά της, η Terra Creta SA έχει πιστοποιηθεί από την TUV AUSTRIA, για την εγκατάσταση και εφαρμογή συστημάτων ISO 9001:2000.

Item Type: Thesis (BSc)
Uncontrolled Keywords: Terra Creta, Τύποι ελαιολάδου, Βιολογικό ελαιόλαδο, Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας, Πρότυπο ISO 9001:2000, HACCP, Πρότυπο IFS, Αρχές Ορθής Υγιεινής Πρακτικής, Π.Ο.Π. (Προστατευμένης Ονομασίας Προέλευσης)
Subjects: Ε > Ελαιόλαδο
Κ > Καταναλωτές - Προστασία
Π > Ποιοτικός έλεγχος
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 06 Mar 2015 10:49
Last Modified: 21 Oct 2015 11:56
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/370

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top