Διαχείριση εφοδιαστικής αλυσίδας στο Γενικό Νοσοκομείο Έδεσσας

Παυλίδης, Γεώργιος (2012) Διαχείριση εφοδιαστικής αλυσίδας στο Γενικό Νοσοκομείο Έδεσσας. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap5_2012.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (3MB)

Abstract

Η παρούσα εργασία έχει σαν αντικείμενο την διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας στο χώρο των νοσοκομείων και του νοσοκομείου της Έδεσσας ειδικότερα. Έγινε μια προσπάθεια να αναδειχθούν τα βασικά στοιχειά και οι ιδιαιτερότητες της ιδιότυπης μορφής που παρουσιάζει η εφοδιαστική αλυσίδα στα νοσηλευτικά ιδρύματα. Είναι σαφές ότι, η ανθρώπινη υγεία, το αντικείμενο λειτουργίας του νοσοκομείου αποτελεί το ύψιστο αγαθό της κοινωνίας και κάτω από αυτές τις συνθήκες οι γενικότεροι οικονομικοί κανόνες που διέπουν την λειτουργία άλλων οργανισμών μερικές φορές δεν έχουν εφαρμογή. Αναλύθηκε το νοσοκομείο στα πλαίσια ενός συστήματος υγείας και οι ιδιαιτερότητες που παρουσιάζονται κατά τη λειτουργία του. Οι διαδικασίες προμηθειών σε αυτά παρουσιάζουν ορισμένα χαρακτηριστικά που τις διαφοροποιούν από τις προμήθειες άλλων οργανισμών του ιδιωτικού κυρίως τομέα και δεδομένου του ύψους των δαπανών που διατίθενται για την υλοποίηση των προγραμμάτων προμηθειών των νοσοκομείων γενικότερα αποτελούν σημαντικότατη παράμετρο των δημοσιών δαπανών. Στα πλαίσια των προμηθειών των νοσοκομείων συγκεκριμένα εξετάστηκε η εφοδιαστική αλυσίδα καθώς και δυνατότητες ανάπτυξης logistics management ως μέσου ελέγχου των φαινόμενων έλλειψης οργάνωσης, σπατάλης και πολλές φορές διαφθοράς.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Χατζηθεοδωρίδης Φώτιος
Uncontrolled Keywords: Εφοδιαστική αλυσίδα, Διακίνηση νοσοκομειακών υλικών, Δαπάνες Δημόσιας υγείας, Διοίκηση Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων, Ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός
Subjects: Ε > Εφοδιαστική αλυσίδα
Ν > Νοσοκομεία - Διοίκηση και οργάνωση
Π > Προμήθειες δημοσίου τομέα
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 06 Mar 2015 07:47
Last Modified: 01 Apr 2015 07:23
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/356

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top