Η ανάπτυξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας στις νέες οικονομικές συνθήκες

Παππά, Μαρία (2012) Η ανάπτυξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας στις νέες οικονομικές συνθήκες. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap53_2012.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (5MB)

Abstract

Από το ξεκίνημα της η γυναικεία επιχειρηματικότητα αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες αλλά όλοι κατανόησαν ότι όφειλαν να υποστηρίξουν αυτό το κίνημα γιατί τα οφέλη ήταν είναι και θα είναι απαραίτητα όταν παγκοσμίως ο γυναικείος πληθυσμός είναι μεγαλύτερος έναντι του αντρικού πληθυσμού και έχει κατακτήσει όλους τους κλάδους από τους αγροτικούς μέχρι τους επιστημονικούς. Σημαντικό είναι να αναφερθεί ότι στην ανακοίνωση που εξέδωσε Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 7/4/2000 σχετικά με την τοπική δράση τα μέτρα ισότητας μεταξύ ανδρών και γυναικών είναι πιο αποτελεσματικά. Η ενσωμάτωση της διάστασης της ισότητας μεταξύ γυναικών και ανδρών σε όλες τις τομεακές και περιφερειακές δράσεις είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς ενισχύει τη συμμετοχή των γυναικών σε όλα τα επίπεδα. Είναι γνωστό ότι ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού υπερεκπροσωπούνται στα ποσοστά ανεργίας και υποεκπροσωπούνται καθώς και στις δομές λήψεις αποφάσεων είναι οι γυναίκες. Αποτέλεσμα των πολλαπλών κοινωνικών ρόλων που αναλαμβάνουν οι γυναίκες είναι ο περιορισμένος χρόνος που διαθέτουν για την συμμετοχή τους στις διαδικασίες και τα κέντρα λήψεις αποφάσεων των οικονομικοκοινωνικών πολιτισμικών – πολιτικών δομών. Επιπλέον οι δυσκολίες επανένταξης των γυναικών στην απασχόληση αποτελούν ίσως την σημαντικότερη αιτία της γυναικείας ανεργίας στην χώρα μας, που δεν πλήττει μόνο τις νέες γυναίκες, αλλά και τις γυναίκες στις παραγωγικές ηλικίες από 30 έως 44 ετών, καθώς πολύ συχνά αποχωρούν από την εργασία για τη δημιουργία και τη φροντίδα οικογένειας.

Item Type: Thesis (BSc)
Uncontrolled Keywords: Γυναικεία επιχειρηματικότητα, Γυναικείοι συνεταιρισμοί, (JCI Junior Chamber International), Διεθνής Επιχειρηματική Δραστηριότητα, Χρηματοδότηση συνεταιρισμών
Subjects: Ε > Επιχειρησιακή δραστηριότητα
Γ > Γυναίκα - Επαγγελματική απασχόληση
Ο > Οικονομική ανάπτυξη
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 06 Mar 2015 07:38
Last Modified: 31 Mar 2015 09:14
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/355

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top