Εφαρμογή του συστήματος διαχείρισης της ασφάλειας των τροφίμων ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 22000:2005 σε εταιρία ζαχαροπλαστικής

Παναγούλη, Παναγιώτα (2012) Εφαρμογή του συστήματος διαχείρισης της ασφάλειας των τροφίμων ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 22000:2005 σε εταιρία ζαχαροπλαστικής. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap26_2012.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (4MB)

Abstract

Αντικείμενο της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι η εφαρμογή του Συστήματος Διαχείρισης της Ασφάλειας των Τροφίμων EΛΟΤ EN ISO 22000:2005 σε εταιρεία ζαχαροπλαστικής. Η εταιρεία στην οποία βασίστηκε η εφαρμογή του Συστήματος Διαχείρισης της Ασφάλειας των Τροφίμων-ΣΔΑΤ είναι υποθετική, και τα δεδομένα της χρησιμοποιούνται ως ενδεικτικά για τη διεξαγωγή της παρούσας εργασίας και ανταποκρίνονται κατά το μέγιστο σε δεδομένα που μπορεί να χρησιμοποιεί μια οποιαδήποτε πραγματική εταιρεία ζαχαροπλαστικής. Στην παρούσα εργασία παρουσιάζονται οι Αντικειμενικοί Στόχοι Ασφάλειας Τροφίμων και οι Στόχοι Απόδοσης της εταιρείας που καθορίζουν το αποδεκτό επίπεδο ασφάλειας των τροφίμων. Αναλύονται οι 7 αρχές του συστήματος HACCP όπου στοχεύουν στην εξάλειψη όλων των πιθανών κινδύνων μικροβιολογικών χημικών ή φυσικών των οποίων η ύπαρξη θα είχε αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία του καταναλωτή. Τα σημεία στα οποία εντοπίζονται οι κίνδυνοι μέσω της Ανάλυσης Επικινδυνότητας δηλ ανάλογα με την πιθανότητα – σοβαρότητα εμφάνισης του κινδύνου και τη δυνατότητα εξάλειψης ή μείωσης του σε αποδεκτά επίπεδα, αξιολογούνται και χαρακτηρίζονται ως Κρίσιμα Σημεία Ελέγχου CCP, και ελέγχονται μέσω των Κρίσιμων Ορίων, όπου είναι η μέγιστη ή ελαχίστη τιμή με βάση την οποία ελέγχονται οι μικροβιολογικές χημικές και φυσικές παράμετροι στο πλαίσιο ενός CCP. Μελετάται η Νομοθεσία των τροφίμων, που απαιτείται για την εφαρμογή του Συστήματος Διαχείρισης της Ασφάλειας των Τροφίμων.

Item Type: Thesis (BSc)
Uncontrolled Keywords: Ασφάλεια τροφίμων, Προϊόντα ζαχαροπλαστείου, Ζαχαροπλαστική HACCP/ISO 22000,
Subjects: Π > Πρότυπα διαχείρισης ποιότητας
Π > Ποιοτικές προδιαγραφές
Ζ > Ζαχαροπλαστική
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 06 Mar 2015 07:30
Last Modified: 09 Mar 2015 12:47
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/351

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top