Παραγωγή βρώσιμης τυποποιημένης ελιάς ποιότητας και διασφάλιση της ποιότητας από την παραγωγό βιομηχανία της Ε.Α.Σ. Καβάλας.

Παναγιώτογλου, Ειρήνη (2012) Παραγωγή βρώσιμης τυποποιημένης ελιάς ποιότητας και διασφάλιση της ποιότητας από την παραγωγό βιομηχανία της Ε.Α.Σ. Καβάλας. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap7_2012.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (8MB)

Abstract

Είναι χαρακτηριστικό ότι η ελαιοκαλλιέργεια αποτελεί οικονομική δραστηριότητα η οποία συναντάται σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βάθρο – ανάλογα με τα κατά περίπτωση εδαφοκλιματολογικά χαρακτηριστικά - σε 48 νομούς της χώρας. Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία η χώρα διαθέτει γύρω στα 120 -130 εκατ. ελαιόδεντρα. Από αυτά, η συντριπτική πλειοψηφία αφορά ποικιλίες οι οποίες προορίζονται για την παραγωγή ελαιολάδου. Ένα μεγάλο μέρος προορίζεται για επιτραπέζια χρήση ( βρώσιμη ελιά), ενώ ένα μικρότερο τμήμα έχει τη δυνατότητα διπλής χρήσης (ελαιόλαδο και επιτραπέζια ελιά).Στον κλάδο των επιτραπέζιων ελιών δραστηριοποιείται ένας μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων, οι οποίες ασχολούνται με την επεξεργασία ή και τυποποίηση των εξεταζόμενων προϊόντων. Η πλειοψηφία των συγκεκριμένων επιχειρήσεων αναπτύσσει έντονη εξαγωγική δραστηριότητα

Item Type: Thesis (BSc)
Uncontrolled Keywords: Σύστημα διασφάλισης ποιότητας, Βρώσιμη ελιά, Τυποποίηση ελιάς, Βιομηχανία Ε.Α.Σ. Καβάλας
Subjects: Ε > Ελιά
Π > Ποιοτικός έλεγχος
Τ > Τυποποίηση
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 24 May 2015 14:41
Last Modified: 24 May 2015 14:41
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/343

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top