Παρουσίαση του εργαστηρίου Dr. Specht του ομίλου Eurofins

Μυτιληναίου, Άννα (2012) Παρουσίαση του εργαστηρίου Dr. Specht του ομίλου Eurofins. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap56_2012.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (2MB)

Abstract

Θέμα της εργασίας αποτελεί η λειτουργία του εργαστηρίου Dr Specht καθώς και η εφαρμογή μεθόδων ανάλυσης τροφίμων που πραγματοποιούνται σ’ αυτό. Στόχος γενικότερα των μεθόδων ανάλυσης που εφαρμόζει είναι η ανίχνευση επιβλαβών ή επιπρόσθετων ουσιών και η αλλοίωση αυτών. (Με την αναγνώριση των εργαστηριακών αποτελεσμάτων που προκύπτουν από αυτές, εκτιμάται η αξιοπιστία της παραγωγικής διαδικασίας που ακολουθήθηκε, η σωστή χρήση των πρώτων υλών και των φυτοπροστατευτικών παρασκευασμάτων καθώς και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες παρασκευάστηκε το εκάστοτε προϊόν.). Επιπλέον παρουσιάζεται η ποιοτική και οικονομική ευρωστία του ομίλου Eurofins, λόγω της φήμης που απέκτησε στην παγκόσμια αγορά και την πληθώρα των εργαστηρίων του σε πολλές χώρες. Τέλος γίνεται αναφορά στον τρόπο λειτουργίας του εργαστηρίου Dr Specht και παρουσίαση ορισμένων μεθόδων ανάλυσης. Πιο συγκεκριμένα καταγράφονται αναλυτικά οι πολύ-υπολειμματικές μέθοδοι ανάλυσης DFG S 19 και QuEChERS, οι μέθοδοι προσδιορισμού ομάδας υπολειμμάτων, των διθειοκαρβαμιδικών (DFG S15) με φασματοφωτόμετρο και Headspace GC καθώς και η μέθοδος ανάλυσης ενός υπολείμματος του Maleic Hydrazide

Item Type: Thesis (BSc)
Uncontrolled Keywords: Εργαστηρίο Dr Specht, μέθοδοι ανάλυσης DFG S 19 και QuEChERS, Φασματοφωτόμετρο, Headspace GC, GLP – Good Labor Praxis Ορθή Εργαστηριακή Πρακτική, Διεθνής Ένωση Καθαρής και Εφαρμοσμένης Χημείας, Ε.ΣΥ.Φ.
Subjects: Α > Αγροτική ανάπτυξη
Φ > Φυτοπροστασία
Π > Πρότυπα διαχείρισης ποιότητας
Π > Ποιοτικές προδιαγραφές
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 05 Mar 2015 12:31
Last Modified: 09 Oct 2015 07:06
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/340

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top