Λίμνες Πρεσπών – περιβάλλον και ήπιες μορφές ανάπτυξης

Μπαζίνα, Βασιλική (2012) Λίμνες Πρεσπών – περιβάλλον και ήπιες μορφές ανάπτυξης. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap4_2012.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (16MB)

Abstract

Η παρούσα εργασία αναφέρεται στην περιοχή των Πρεσπών και ειδικότερα στις ποικίλες δραστηριότητες που παρατηρούνται στις λίμνες Μικρή και Μεγάλη Πρέσπα. Η περιοχή των Πρεσπών αποτελεί πόλο έλξης για πολλούς τουρίστες, μια και συνδυάζει το πλούσιο φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον με τις εκάστοτε μορφές αγροτουρισμού και οικοτουρισμού. Σημαντικές είναι οι προσπάθειες και οι ενέργειες που γίνονται από τη μεριά της τοπικής κοινωνίας για την περαιτέρω ανάπτυξη και πρόοδο στην περιοχή των Πρεσπών. Η περιοχή των Πρεσπών, ως παράκτια ζώνη και υγροβιότοπος, χρήζει ιδιαίτερης διαχείρισης και προστασίας. Η μελέτη και περιγραφή της περιοχής και των λιμνών της Μεγάλης και Μικρής Πρέσπας έχει ως σκοπό να αναδειχθούν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής, τα πλούσια περιβαλλοντικά στοιχεία και οι ποικίλες δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα στην περιοχή. Για το σκοπό αυτό έχουν θεσπιστεί συνθήκες (Ραμσάρ), έχει ονομαστεί «προστατευόμενη περιοχή», έχουν δημιουργηθεί η Εταιρεία Προστασίας Πρεσπών, ο Φορέας Διαχείρισης και το Διασυνοριακό Πάρκο των Πρεσπών και επίσης έχουν υλοποιηθεί πολλά έργα, που συμβάλλουν στην πρόοδο και ανέλιξη της περιοχής.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Χατζηθεοδωρίδης Φώτιος
Uncontrolled Keywords: Τουρισμός, Εθνικό Φορέα Διαχείρισης Πρεσπών, Εταιρεία Προστασίας Πρεσπών, Διασυνοριακό Πάρκο των Πρεσπών, Μεγάλη Μικρή Πρέσπα, Υγροβιότοπος, Οικοσύστημα
Subjects: Α > Αναπτυξιακός προγραμματισμός
Λ > Λίμνες - Ελλάδα
Π > Περιβαλλοντική πολιτική - Ελλάδα
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 05 Mar 2015 12:04
Last Modified: 08 Oct 2015 10:04
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/335

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top