Ο αγροτικός τομέας στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας : η περίπτωση του Νομού Φλώρινας

Μισόπαπα, Βασιλική (2012) Ο αγροτικός τομέας στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας : η περίπτωση του Νομού Φλώρινας. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap17_2012.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (5MB)

Abstract

Η εργασια εχει σαν κύριο στόχο να παρουσιάσει τον αγροτικό τομέα του Νομού δίνοντας βάση στον πρωτογενή – δευτερογενή - τριτογενή τομέα, στην απασχόληση, αλλά και στα προϊόντα που παράγει. Επισης αναλύονται οι εκτάσεις, ο πληθυσμός, η ανεργία, η απασχόληση, το Α.Ε.Π και όλα τα σημαντικά στοιχεία που τον αφορούν. Επικεντρώνεται στον πρωτογενή τομέα ο οποίος αναφέρεται κατά κύριο λόγο στην γεωργική απασχόληση και στον ορυκτό πλούτο της περιοχής. Είναι γνωστό για τον Νομό, αλλά και για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ότι παρουσιάζουν μεγάλη ποικιλία στις αγροτικές καλλιέργειες και το υπέδαφος της, φιλοξενεί ένα πολύ μεγάλο αριθμό ορυκτών, κυρίως ουράνιο και λιγνίτη τα οποία βοηθάνε στην παραγωγή ενέργειας. Στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ο αγροτικός τομέας αποτελεί σημαντικό ποσοστό της κύριας απασχόλησης καθώς και μια από τις κυριότερες πηγές εισοδήματος για τους κατοίκους της, για αυτό στην πτυχιακή παρατίθενται τα προϊόντα αλλά και οι ποσότητες που έχουν παραχθεί στο πέρασμα των χρόνων. Τέλος, οδηγούμαστε στα συμπεράσματα, τα οποία μας δείχνουν το τι πρέπει να κάνει ή να διορθώσει ο Νομός Φλώρινας για να βελτιώσει και να αυξήσει όσο γίνεται την παραγωγή της.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Λοΐζου Ευστράτιος
Uncontrolled Keywords: Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, Αγροτική ανάπτυξη(Φλώρινα)
Subjects: Α > Αγροτική ανάπτυξη
Α > Αγροτική πολιτική
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 05 Mar 2015 11:35
Last Modified: 08 Oct 2015 09:46
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/333

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top