Τοπικοί οίνοι Σάμου και η συμβολή τους στην ανάπτυξη του νησιού

Λεκάτη, Ιακωβίνα (2012) Τοπικοί οίνοι Σάμου και η συμβολή τους στην ανάπτυξη του νησιού. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap49_2012.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (10MB)

Abstract

Σκοπός της παρούσας πτυχιακής μελέτης είναι να αναδείξει τους τοπικούς οίνους της Σάμου αλλά και τη σημασία του οίνου γενικότερα για την ανάπτυξη της Σάμου όχι μόνο σε οικονομικό επίπεδο αλλά και σε κοινωνικό, πολιτικό και πολιτιστικό. Αρχικά παρουσιάζονται οι διεθνείς και γηγενείς ποικιλίες αμπέλου και έπειτα οι ποικιλίες που ευδοκίμησαν στη Σάμο, κάνοντας τη διάσημη για τα κρασιά της. Στην συνέχεια ακολουθώντας παραγωγική συλλογιστική πορεία εξετάζεται αρχικά η παγκόσμια και ελληνική οινοπαραγωγή και έπειτα η σαμιακή σε συνάρτηση με την ιστορία της νήσου για να καταστεί φανερό πως το σαμιακό οινεμπόριο δεν είναι ανεξάρτητο από τις διεθνείς συγκυρίες και πως ακολουθεί παρόμοια πορεία με την υπόλοιπη Ελλάδα και τον κόσμο. Από όλα αυτά θα δούμε πως το σύγχρονο οινεμπόριο κινείται σε καθοδική τροχιά λόγω αυξημένου ανταγωνισμού από τη μια αλλά και λόγω της απομάκρυνσης των ανθρώπων από την καλλιέργεια της γης.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Λοΐζου Ευστράτιος
Uncontrolled Keywords: Σάμος, Αμπέλι, Σταφύλι, Αμπελώνας, Μοσχάτο Λευκό, οινοπαραγωγή, Εισαγωγές Οίνου, Εξαγωγές Οίνου, Οινική κατάσταση
Subjects: Ε > Εμπόριο - Ελλάδα
Ο > Οινοποιεία
Τ > Τοπικοί πόροι
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 05 Mar 2015 11:19
Last Modified: 08 Oct 2015 08:20
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/331

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top