Η διάθεση των βιολογικών προϊόντων στην αγορά της Θεσσαλονίκης

Κουφαδάκη, Δήμητρα (2012) Η διάθεση των βιολογικών προϊόντων στην αγορά της Θεσσαλονίκης. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap40_2012.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (4MB)

Abstract

Η παρούσα πτυχιακή διατριβή αναφέρεται στη διάθεση των βιολογικών προϊόντων ανά τον κόσμο και ειδικότερα στην αγορά της Θεσσαλονίκης. Με τη βοήθεια μίας έρευνας που κάναμε στα καταστήματα βιολογικών προϊόντων στο κέντρο της πόλης, μάθαμε για τις επιλογές των καταναλωτών προς τα βιολογικά αλλά και τις δυσκολίες των εμπόρων μέσα σε αυτά. Είναι χωρισμένη σε έξι κεφάλαια εκ των οποίων το πρώτο αναφέρεται στο γενικό σύνολο της βιολογικής γεωργίας, πως ξεκίνησε, ποια είναι η νομοθεσία και ο κανονισμός που τη νομιμοποιούν καθώς και τον ακριβή ορισμό της. Στη συνέχεια υπάρχει αναφορά στην Ευρωπαϊκή παραγωγή και τα προϊόντα που διαθέτονται στην αγορά. Έπειτα διασαφηνίζουμε την εμπορία των βιολογικών προϊόντων στην ελληνική πραγματικότητα και καταλήγουμε στην ανάλυση της έρευνας, με μια σύντομη αναφορά στην περιοχή που ελέγξαμε. Κλείνουμε με τα αποτελέσματα της έρευνας με διαγράμματα και αναλύσεις για να βγει στο τέλος και το συμπέρασμα, ότι παρόλο που η βιολογική παραγωγή φαίνεται να υπόσχετε ένα μακροβιότερο μέλλον στο περιβάλλον αλλά και καλυτέρευση της υγείας των ανθρώπων, οι καταναλωτές δεν πείθονται για την επιλογή της.

Item Type: Thesis (BSc)
Uncontrolled Keywords: Βιολογική ευρωπαϊκή παραγωγή, Εμπορία βιολογικών προϊόντων, Καταστήματα βιολογικών
Subjects: Β > Βιολογικά προϊόντα
Β > Βιολογική γεωργία
Ε > Εμπόριο - Ελλάδα
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 05 Mar 2015 10:52
Last Modified: 01 Apr 2015 11:02
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/326

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top