Εφαρμογή του συστήματος HACCP στην παραγωγή φέτας

Καλπάκη, Αικατερίνη (2012) Εφαρμογή του συστήματος HACCP στην παραγωγή φέτας. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap9_2012.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (3MB)

Abstract

Η φέτα είναι το πιο ονομαστό ελληνικό τυρί. Είναι το παραδοσιακό ελληνικό τυρί με την μεγαλύτερη κατανάλωση στην χώρα αλλά και την μεγαλύτερη φήμη εντός και εκτός της Ελλάδος. Τα χαρακτηριστικά του μαγνητίζουν τους λάτρεις του. Η διαδικασία παραγωγής του, αν και εκσυγχρονισμένη στο μηχανικό σκέλος, είναι η ίδια με αυτή που μας δίδαξαν οι πρόγονοι μας. Απλά οι σύγχρονες μέθοδοι έκαναν πολύ πιο ποιοτική για τον καταναλωτή την διαδικασία της παραγωγής. Η υγιεινή του χώρου και η ποιότητα παραγωγής συνεπάγεται την παραγωγή ενός προϊόντος που σέβεται τον αγοραστή του. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η παρούσα πτυχιακή εργασία. Στοχεύει στην ανάλυση της διαδικασίας παραγωγής της φέτας και ακολούθως στον έλεγχο και την εφαρμογή του συστήματος HACCP στην μονάδα παραγωγής. Το σύστημα HACCP αποτελεί μια συστηματική προσέγγιση στην παραγωγή ασφαλών και αποδεκτών τροφίμων και βασίζεται στον εντοπισμό, επίβλεψη και αποτελεσματική διαχείριση των Κρίσιμων Σημείων Ελέγχου (CCPs).

Item Type: Thesis (BSc)
Uncontrolled Keywords: Κρίσιμα Σημεία Ελέγχου (CCPs), Διαδικασία παραγωγής φέτας, Πιστοποιητικό HACCP, Αιγοπρόβειο γάλα, Τυρόπηγμα
Subjects: Γ > Γαλακτοκομικά προϊόντα - Βιομηχανία και εμπόριο
Γ > Γαλακτοκομική μικροβιολογία
Π > Πρότυπα διαχείρισης ποιότητας
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 05 Mar 2015 08:41
Last Modified: 01 Apr 2015 09:45
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/318

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top