Εξέλιξη του διεθνούς εμπορίου του κάδου των τυριών στην Ε.Ε. -27(1995-2010)

Δούδου, Γκλόρια (2012) Εξέλιξη του διεθνούς εμπορίου του κάδου των τυριών στην Ε.Ε. -27(1995-2010). BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap42_2012.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (1MB)

Abstract

Η εργασία αυτή έχει σκοπό τη μελέτη του διεθνούς εμπορίου του κλάδου τυριών στην Ε.Ε για την χρονική περίοδο 1995-2010 και συγκεκριμένα η παρουσίαση των δεδομένων των εξαγωγών Ιταλίας, Γαλλίας και Ελλάδας. Πιο συγκεκριμένα στην εισαγωγή γίνεται μια γενική αναφορά στην ιστορία του τυριού. Η αναφορά αυτή αποσκοπεί σε μια πρώτη επαφή των αναγνωστών με την έννοια του τυριού. Στο πρώτο κεφάλαιο γίνεται η περιγραφή της διαδικασίας της παραγωγής του τυριού στην Ελλάδα και μια αναφορά στα ελληνικά τυριά. Στη συνέχεια από το δεύτερο κεφάλαιο έως το πέμπτο αναφέρονται και παρουσιάζονται τα δεδομένα εξαγωγών τυριών στην Ευρωπαϊκή Ένωση με συνοδεία γραφημάτων για κάθε χρονιά και σχολιασμό. Πιο αναλυτικά, στο τρίτο κεφάλαιο γίνεται ανάλυση για τα Ιταλικά τυριά, στο τέταρτο για τα Γαλλικά τυριά και στο πέμπτο για τα Ελληνικά τυριά. Τέλος, στο έκτο κεφάλαιο καταγράφονται τα συμπεράσματα της μελέτης.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Νάτος Δημήτριος
Uncontrolled Keywords: Τυριά, Τυροκομεία, Γάλα, Γραβιέρα, Μανούρι, Λαδοτύρι, Φέτα, Κατίκι, Μπάτσος, Μετσοβόνε, Επιλεγμένες μικροβιακές καλλιέργειες
Subjects: Δ > Διεθνείς εμπορικές επιχειρήσεις
Γ > Γαλακτοκομικά προϊόντα - Βιομηχανία και εμπόριο
Γ > Γαλακτοκομική μικροβιολογία
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 05 Mar 2015 08:23
Last Modified: 07 Oct 2015 11:37
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/315

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top