Συσκευασία κρέατος για λιανική και χονδρική πώληση

Γαλαζούδη, Βασιλική (2012) Συσκευασία κρέατος για λιανική και χονδρική πώληση. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap16_2012.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (9MB)

Abstract

Το κρέας από τους προϊστορικούς χρόνους κατείχε ένα ιδιαίτερα σημαντικό ποσοστό στη διατροφή του ανθρώπου. Για το λόγο αυτό από πολύ νωρίς αποτέλεσε αντικείμενο έρευνας, με αποτέλεσμα τη σημαντική πρόοδο στον τομέα τη συσκευασίας και συντήρησης των κρεάτων, με απώτερο σκοπό την ικανοποίηση των αναγκών των καταναλωτών για κρέατα ασφαλή, θρεπτικά και με μεγάλη διάρκεια ζωής. Επιπρόσθετα, στις μέρες μας, είναι έκδηλο πως η εμπορία προϊόντων διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο για τις επιχειρήσεις. Ο κλάδος των κρεάτων, παρόλη την προσωρινή μείωση πωλήσεων που αντιμετωπίζει λόγω οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, αποτελεί εδώ και χρόνια έναν από τους κυρίαρχους κλάδους στην ελληνική οικονομία. Ένα από τα βασικότερα στάδια μάρκετινγκ της εμπορίας του κρέατος είναι η συσκευασία. Η συσκευασία παρέχει προστασία στο κρέας σε προκαθορισμένο βαθμό για τον αναμενόμενο χρόνο ζωής, αλλά και το διαφημίζει στο σημείο πώλησης. Η προστασία του τροφίμου είναι πρωταρχικής σημασίας, αλλά η προσέλκυση του καταναλωτή και ή αναγνώριση της ταυτότητας του προϊόντος είναι επίσης ιδιαίτερα σημαντικά για τις πωλήσεις και συχνά παίζουν καθοριστικό ρόλο στην επιλογή και το σχεδιασμό της συσκευασίας.

Item Type: Thesis (BSc)
Uncontrolled Keywords: Κρέας, Μέθοδοι συσκευασίας, Υλικά συσκευασίας, Πρωτεϊνες, Αιγοπρόβατα, Μοσχάρια, Κατεψυγμένο κρέας, Πιστοποίηση ποιότητας
Subjects: Ε > Εμπόριο - Ελλάδα
Κ > Κρέας
Π > Ποιοτικός έλεγχος
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 05 Mar 2015 08:00
Last Modified: 26 Jul 2015 13:32
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/311

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top