Παραγωγή, τυποποίηση και εμπορία της Ελληνικής ρετσίνας

Αθανασιάδου, Ελένη (2012) Παραγωγή, τυποποίηση και εμπορία της Ελληνικής ρετσίνας. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap10_2012.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (8MB)

Abstract

Η ποιοτική παραγωγή της ρετσίνας αποκτά ολοένα και πιο σημαντικό ρόλο στην πολιτική διεύρυνσης του μεριδίου της στην ελληνική και ξένη αγορά. Η εφαρμογή των κανονισμών για την ποιότητα του προϊόντος, από τον αμπελώνα μέχρι την εμφιάλωσή του, η ανάδειξη της τοπικής γνώσης, του πολιτιστικού μας πλούτου και ο εκσυγχρονισμός των οινοποιείων φαίνεται να είναι οι σημαντικοί παράγοντες που συμβάλλουν στην αποκατάσταση της φήμης της ρετσίνας. Σε αυτήν την εργασία, παρουσιάζεται η διαδικασία παραγωγής και τυποποίησης της ρετσίνας ενώ εξετάζονται οι συνθήκες βάσει των οποίων, η Ελλάδα οδηγήθηκε σε χαμηλά επίπεδα παραγωγής οίνου και εξαγωγών, παρότι διαθέτει μεγάλη ιστορία και εμπειρία στην αμπελουργία και στην οινοποιία. Μετά από έρευνα στην υπάρχουσα βιβλιογραφία, παραθέτονται επίσης, η κατάσταση της σύγχρονης ελληνικής οινοποιίας, η επίδραση της κοινοτικής πολιτικής στη σημαντική μείωση καλλιεργειών, αλλά και την συμβολή της στην ανάπτυξη του κλάδου.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Τσακίρης Ιωάννης
Uncontrolled Keywords: Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ), Αμπέλι, Σταφύλι, Οινοποιία, Ρετσίνα
Subjects: Α > Αγροτικά προϊόντα
Π > Ποτά
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 05 Mar 2015 07:41
Last Modified: 06 Apr 2015 09:58
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/307

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top