Λειτουργία κυλικείων στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και η στάση γονέων και εκπαιδευτικών απέναντι στη λειτουργία τους: υγιεινή διατροφή στα σχολεία και η οικονομική διάστασή τους

Σταματιάδου, Ευρύκλεια (2014) Λειτουργία κυλικείων στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και η στάση γονέων και εκπαιδευτικών απέναντι στη λειτουργία τους: υγιεινή διατροφή στα σχολεία και η οικονομική διάστασή τους. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap15_2014.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (10MB)

Abstract

Τα τελευταία χρόνια, το ενδιαφέρον πολλών ειδικών στον τομέα της υγείας έχει στραφεί στην ποιότητα της διατροφής, τόσο των ενηλίκων όσο και των παιδιών. Έχει αποδειχθεί, ότι μια διατροφή με ποικιλία τροφίμων είναι ένα από τα κλειδιά για την καλή διατροφή και υγεία. Παρόλα αυτά όμως, πολλά παιδιά επιλέγουν τρόφιμα υψηλά σε λίπος και ζάχαρη και χαμηλά σε φυτικές ίνες, βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Οι παραπάνω επιλογές διατροφής αυξάνουν την τάση για παχυσαρκία και την ανάπτυξη διαφόρων διαταραχών, όπως αναιμία, οστεομαλακία, επιβράδυνση της ανάπτυξης, διαβήτη, τερηδόνα κ.α. Είναι ευρέως γνωστό ότι τα θεμέλια ανάπτυξης των διατροφικών συνηθειών και της επιλογής τροφίμων, καθορίζονται στην παιδική ηλικία. Έτσι λοιπόν, φτωχές διαιτητικές συνήθειες που αποκτώνται στην παιδική ηλικία, κατά πάσα πιθανότητα θα παραμείνουν και στην ενήλικη ζωή. Η υιοθέτηση των διατροφικών συνηθειών επηρεάζεται άμεσα από ένα ευρύ φάσμα παραγόντων, όπου συχνά σχετίζεται με τον κοινωνικό (φίλοι- παρέες, μέσα μαζικής ενημέρωσης, περιβάλλον όπου ζει το παιδί), οικονομικό και πολιτιστικό παράγοντα (ήθη-έθιμα, θρησκεία).

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Χατζηθεοδωρίδης Φώτιος
Uncontrolled Keywords: Ανατροφή παιδιών, Παιδική διατροφή, Σχολικά κυλικεία, Σχολικές καντίνες
Subjects: Δ > Διατροφή - Ποιότητα
Ε > Εφοδιαστική αλυσίδα
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 04 Mar 2015 15:33
Last Modified: 31 Mar 2015 09:45
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/302

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top