Οι διεθνείς οικονομικοί οργανισμοί και η σχέση τους με την παγκόσμια οικονομική κρίση

Παλυβού, Αμαρυλλίς-Μαρία (2014) Οι διεθνείς οικονομικοί οργανισμοί και η σχέση τους με την παγκόσμια οικονομική κρίση. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap4_2014.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (4MB)

Abstract

Η παρούσα πτυχιακή εργασία που σας παρουσιάζω έχει ως αντικείμενο εξέτασης τους «Διεθνείς Οικονομικούς Οργανισμούς και η Σχέση τους με την Παγκόσμια Οικονομική Κρίση». Έγινε μια προσπάθεια συνοπτικής αναφοράς στην ιστορική εξέλιξη των διεθνή οικονομικών οργανισμών καθώς επίσης και στην διάκριση αυτών για να γίνει πιο κατανοητή η λειτουργία τους. Γίνεται ξεχωριστή αναφορά στην λειτουργία και ιστορική εξέλιξη του κάθε διεθνή οικονομικού οργανισμού καθώς και στους στόχους-σκοπούς του κάθε ένα. Στη συνέχεια η εργασία επιμερίστηκε σε 3 μέρη. Το πρώτο μέρος αναφέρεται στη πρώτη κατηγορία των διεθνών οικονομικών οργανισμών, στους Δυνητικούς Οργανισμούς, ρόλος των οποίων είναι η επίβλεψη της ελευθερίας των διεθνών οικονομικών ανταλλαγών. Στο δεύτερο μέρος της εργασίας γίνεται αντίστοιχα αναφορά σε μια άλλη κατηγορία διεθνών οικονομικών οργανισμών, στους Περιφερειακούς Οργανισμούς, οι περισσότεροι από αυτούς προσπάθησαν να εγκαθιδρύσουν ζώνες ελεύθερων συναλλαγών με προωθημένους στόχους οικονομικής ολοκλήρωσης. Στο τρίτο μέρος γίνεται μια γρήγορη ιστορική ανασκόπηση στα σημαντικότερα κ πιο γνωστά γεγονότα της οικονομικής ύφεσης , από το πρώτο κράχ μέχρι και σήμερα , εστιάζοντας στις πιο σημαντικές ημερομηνίες που σημάδεψαν την οικονομική ιστορία της χώρας μας. Συμπληρωματικά παρατίθεται ένα άρθρο που μας δίνει τη πλήρη εικόνα για την εισαγωγή μας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τη σχέση που έχει η Ελλάδα με τον οργανισμό. Η εργασία εν κατακλείδι κλείνει με μια συμπερασματική ενότητα αναφερόμενη στα βήματα που έχει κάνει η χώρα μας στη δυσχερή αυτή οικονομική κατάσταση που άρχισε να γίνεται αισθητά αντιλιπτή από το 2009 και έπειτα.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Λοΐζου Ευστράτιος
Uncontrolled Keywords: Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Παγκόσμιο Διεθνή Οργανισμό, Ευρωπαϊκή Ένωση
Subjects: Ο > Οικονομία - Δίκαιο και νομοθεσία
Ο > Οικονομική κρίση
Π > Παγκόσμια οικονομία
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 04 Mar 2015 15:27
Last Modified: 01 Apr 2015 07:24
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/299

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top