Επιχειρηματικότητα και μικρές συνεταιριστικές επιχειρήσεις η περίπτωση του συνεταιρισμού «Πελαγωνία» Φλώρινας

Μπότσης, Κωνσταντίνος (2014) Επιχειρηματικότητα και μικρές συνεταιριστικές επιχειρήσεις η περίπτωση του συνεταιρισμού «Πελαγωνία» Φλώρινας. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap3_2014.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (6MB)

Abstract

Η συμβολή της γυναικείας επιχειρηματικότητας στην οικονομική ανάπτυξη ενός τόπου τις τελευταίες δεκαετίες, αυξάνεται συνεχώς. Τα τελευταία χρόνια οι γυναίκες, δημιουργώντας επιχειρήσεις, δημιουργούν θέσεις εργασίας για τον εαυτό τους αλλά και για άλλους, προσφέροντας διεξόδους σε προβλήματα αξιοποίησης τοπικών πόρων και εργατικού δυναμικού και λύσεις σε προβλήματα που σχετίζονται με την ανάπτυξη του τόπου αλλά και με την επιχείρηση. Οι γυναικείες επιχειρήσεις είναι μικρές, ατομικές επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται αποκλειστικά στον τριτογενή τομέα (λιανικό εμπόριο και υπηρεσίες κυρίως), με κανένα ή μικρό αριθμό απασχολούμενων, με μικρό κύκλο εργασιών και χαμηλά εισοδήματα στην επιχειρηματία, τα οποία όμως την ικανοποιούν. Η συμβολή των γυναικείων επιχειρήσεων τόσο στη ζωή της ίδιας της γυναίκας και της οικογένειάς της, όσο και στην τοπική κοινωνία, αναμφισβήτητα, κάνει πολύ σημαντική την ύπαρξή τους στις περιοχές όπου λειτουργούν, παρόλο που πολλές φορές οι επιχειρήσεις αυτές δεν είναι βιώσιμες και ανταγωνιστικές, με οικονομικούς όρους.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Χατζηθεοδωρίδης Φώτιος
Uncontrolled Keywords: Γυναικείες επιχειρήσεις, Τοπικός πόρος, Εργατικό δυναμικό
Subjects: Ε > Επενδύσεις κεφαλαίου - Κόστος
Ε > Επιδοτήσεις και επιχορηγήσεις
Σ > Συνεταιρισμοί
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 04 Mar 2015 14:05
Last Modified: 31 Mar 2015 11:20
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/297

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top