Χημική σύνθεση και περιεκτικότητα σε χοληστερόλη κρέατος ωοτόκων ορνίθων χωρικής εκτροφής

Μάντζιος, Ξενοφών (2014) Χημική σύνθεση και περιεκτικότητα σε χοληστερόλη κρέατος ωοτόκων ορνίθων χωρικής εκτροφής. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap18_2014.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (9MB)

Abstract

Το κρέας, από τα παλιά χρόνια αποτελούσαν και εξακολουθούν σήμερα να αποτελούν σπουδαίο τρόφιμο για τον άνθρωπο. Είναι κοινώς αποδεκτό ότι είναι το πιο ωφέλιμο τρόφιμο για την υγεία του ανθρώπου. Όταν το επίπεδο χοληστερόλης του καταναλωτή είναι κανονικό τότε η συμμετοχή του κρέατος στην ημερήσια δίαιτα του πρέπει να είναι κανόνας. Πολλοί ερευνητές, εδώ και πολλά χρόνια ασχολήθηκαν με τη σχέση ανάμεσα στο κρέας και την υγεία του καταναλωτή. Η παραδεκτή από όλους σχέση μεταξύ διατροφής και υγείας του ανθρώπου είναι εκείνη που αφορά στις καρδιοαγγειακές παθήσεις (CVD), δεδομένου ότι οι παθήσεις αυτές αποτελούν την πρώτη αιτία θανάτου για τους καταναλωτές του δυτικού κόσμου. Οι CVD σχετίζονται θετικά ή αρνητικά με την κατανάλωση λιπών, χοληστερόλης, κορεσμένων, μονοακόρεστων και πολυακόρεστων λιπαρών οξέων και κυρίως με την σχέση ω-6/ω-3 λιπαρών οξέων.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Κασαπίδου Ελένη
Uncontrolled Keywords: Κρέας, Χοληστερόλη, Χωρική εκτροφή, Ωοτόκες όρνιθες, Κορεσμένα, Μονοακόρεστα, Πολυακόρεστων λιπαρά οξέα
Subjects: Δ > Διατροφή - Ποιότητα
Κ > Κρέας
Π > Πτηνοτροφία
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 04 Mar 2015 13:52
Last Modified: 31 Mar 2015 09:42
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/295

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top