Μικροβιολογία του νωπού γάλακτος: μελέτη της ολικής μεσόφιλης χλωρίδας – κατασκευή πρότυπης καμπύλης με τη συσκευή μ-TRAC

Κετσετζής, Νικόλαος (2014) Μικροβιολογία του νωπού γάλακτος: μελέτη της ολικής μεσόφιλης χλωρίδας – κατασκευή πρότυπης καμπύλης με τη συσκευή μ-TRAC. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap17_2014.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (8MB)

Abstract

Στο 1ο κεφάλαιο της πτυχιακής εργασίας, παρουσιάζονται γενικά στοιχεία για το γάλα, στο 2ο κεφάλαιο παρουσιάζεται η μικροβιολογία του νωπού γάλακτος και στο 3ο κεφάλαιο γίνεται αναφορά στην Ολική Μεσόφιλη Χλωρίδα και σε στατιστικά στοιχεία για αυτή. Το 4ο κεφάλαιο περιέχει το πειραματικό μέρος της πτυχιακής εργασίας, με τις δύο τεχνικές που χρησιμοποιήθηκαν, την πρότυπη μέθοδο των τρυβλίων και τη «Συσκευή ανίχνευσης και καταμέτρησης μικροοργανισμών» μ-TRAC της εταιρίας SY-LAB. Επίσης, παρουσιάζεται και η κατασκευή της πρότυπης καμπύλης, για την εκτίμηση της ΟΜΧ αποκλειστικά με τη χρήση της συσκευής μ-TRAC.

Item Type: Thesis (BSc)
Uncontrolled Keywords: Συσκευή ανίχνευσης και καταμέτρησης μικροοργανισμών, Μικροβιολογία, Νωπό γάλα, Γαλακτοκομία
Subjects: Γ > Γαλακτοκομικά προϊόντα - Βιομηχανία και εμπόριο
Γ > Γαλακτοκομική μικροβιολογία
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 04 Mar 2015 13:04
Last Modified: 01 Apr 2015 09:46
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/290

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top