To HACCP κι η εφαρμογή του στη βιομηχανία παγωτού

Παπαδόπουλος, Βενιαμίν (2008) To HACCP κι η εφαρμογή του στη βιομηχανία παγωτού. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap80_2008.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (1MB)

Abstract

Διασφάλιση ποιότητας είναι όλες οι σχεδιασμένες και συστηματικές ενέργειες που είναι απαραίτητες για να εξασφαλίσουν την εμπιστοσύνη ότι ένα προϊόν θα ικανοποιήσει δεδομένες απαιτήσεις της ποιότητας. Τα πρότυπα της σειράς ISO 9000 προδιαγράφουν το γενικό πλαίσιο για την ανάπτυξη και εφαρμογή ενός Συστήματος Διασφάλισης Ποιότητας (έκδοση 1994) ή Συστήματος Διαχείρισης Ποιό-τητας (έκδοση 2000), το οποίο καθορίζει τους στόχους και την πολιτική μιας επιχείρησης κατά τρόπο σαφή, απλό και κατανοητό τις απαιτούμενες διαδικασίες για την επίτευξη των στόχων αυτών. Η καθιέρωση επίσημων συστημάτων διασφάλισης ποιότητας μπορεί να προστατεύσει τόσο τους προμηθευτές όσο και τους αγοραστές. Το επίσημο σύ-στημα διασφάλισης ποιότητας ορίζει τους κανόνες που πρέπει να ακολουθεί ο υπεύθυνος της ποιότητας κατά την παραγωγή του προϊόντος και παράλληλα παρέχει την εγγύησης στον αγοραστή ότι η ποιότητα έχει ελεγχθεί. Παρέχει οδηγίες για όλο το προσωπικό σε ζητήματα ποιότητας, καθορίζει υπευθυνότητες, κατα-γράφει και τεκμηριώνει την ποιότητα.

Item Type: Thesis (BSc)
Uncontrolled Keywords: Διασφάλιση ποιότητας, Συστήματα διασφάλισης ποιότητας, Παρασκευή παγωτού, HACCP, ISO 9000
Subjects: Γ > Γαλακτοκομία - Ελλάδα
Γ > Γαλακτοκομικά προϊόντα - Βιομηχανία και εμπόριο
Π > Ποιοτικός έλεγχος
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 02 Mar 2015 19:33
Last Modified: 01 Apr 2015 09:52
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/286

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top